Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes lesz a kisfiam hétvégé...

6 hetes lesz a kisfiam hétvégén! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat fent van, sokszor 15 órákat képes egy huzamba! úgy csinál mindig mintha valamije fájna, feszeng, sokszor komolyan mint aki ideges! Sírni nem sír sokat, csak ha nem veszem fel, inkább nyöszörög, ha alszik is szinte úgy, akkor is alig tudok aludni, mert folyton azt lesem hogy fent van! Először azt hittük hogy hasfájós, minden ami létezik megvettük , de nincs változás! dokinő szerint nem hasfájós, cask kicsit túl van etetve azért ilyen meg hisztis! hát nem tudom! engem már nagyon bánt! nagyon sok tragédia ért a terhesség alatt. Elkézelhető vajon hogy így jön ki rajta? mikor lesz vége? már alig bírom cérnával :(
2013. szept. 9. 13:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Biztos,h nem hasfájós?Nekem pont ezeket csinálta a fiam és az volt.Nekünk sem jött be sajnos semmi gyógyszer,egyedül a masszás-torna segitett egy kicsit.Ő is csak cicin nyugodott meg,viszont minél többet cicizett annál jobban fájt a hasa:(

Ördögi kör.

2013. szept. 9. 23:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó sajnos úgy néz ki mégis hasfájós, este felhívtam a védőnőt mert már nem bírtam tovább hallgatni! hamarosan megyünk a rendelőbe, azt mondta szerinte olyan erős görcsei vannak hogy kitart egész éjjel nappal és adjak neki papaverint! adtam neki és jobban lett el is aludt igaz akkor még nyugtalanul majd 1-kor kapott megint meg az előbb és most szépen csendbe el van! igen sajnos mi is szeirnem ebbe az ördögi körbe vagyunkk hogy csak cicin tud lenyugodni viszont azért csak jut a hasába tej és így állandóan görcsöl! mindenesetre kívácsi vagyok mit mondanak ma, mert egy hete azt mondták hogy ne etessem ennyit illetve ne egyek zsíros ételeket mert erős a tejem. hát enni nincs időm nem hogy zsírosra, így is már azon parázok minidg hogy elmegy a tejem , mert estére már eléggé kifogy a mellem :/ bár gondolom az is közre játszik hogy folyamatosan rajta volt
2013. szept. 10. 07:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Na akkor csak lesz megoldas!

Hasfajos babaknak jol szokott esni ha ugy pihennek az alkarodon hogy a konyokhajlat mellett kivul van a feje, a pocakja az alkarodnal es a tenyered a labakozt van. Fiam szeretett igy hintazni (fel-le, jobbra-balra te meg kozben bicepszezel kicsit :) ), vagy a masik kezeddel maszirozhatod hatat, hasat...

2013. szept. 10. 07:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Jó ötleteket írt az utolsó.

Még annyit hozzátennék, hogy mikor nekem is hasfájós volt a babám, szinte semmit sem ettem. Elsősorban a tejtermékeket kell kizárni, de még egy joghurtot sem, aztán a csípős, fűszeres ételeket, a K betűs zöldségeket, hüvelyeseket, uborka, paprika, retek. Ez nekem némileg segített.

De a legnagyobb trükk, hogy megfigyeltem, hogy a reggeli szoptatásnál nem balhézott (mivel éjszaka ugye nem ettem semmit, ezért a reggeli tejben nem volt semmi fájós). Ezért reggel lefejtem a tejet szopi után + a következő etetés utánit is (addig egy falatot sem ettem) és azt estére adtam oda neki cumisüvegből. Egyrészt ez azért jobb, mert a "maradék" lefejt tej zsírosabb és jobban laktat, másrészt pedig nem fájt a hasa tőle a babának és így sokkal de sokkal jobbak voltak az éjszakáink!!!! Így is voltak persze sírások stb, de az a fájdalmas üvöltés már nem. Próbáld ki!

Ja és igyál literszámra édeskömény teát, elvileg segít pukizni a babának és az emésztését is segíti.

Esetleg még kipróbálhatod a meggymagpárnát is, bár az nekünk nem nagyon segített.

2013. szept. 10. 10:33
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem bántásból irom utolsó,de pont az esti tej a legzsirosabb,de természetesen értem mit irsz:)

Viszont a köménymagos teával vigyázz kérdező,mert sok babának még jobban fáj a hasa tőle!

2013. szept. 10. 16:32
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat! Fiamat valóban az édeskömény jobban begörcsöltette, mikor mondták nem hittem el hogy lehet ilyen... de sajnos így jártunk az is kukába került, mint sok egyéb a papaverinen kívül! Eddig teljesen jól van, remélem hogy így is marad, ha fent is van el van, eldumálok neki, nem sír néha nyekereg de gondolom csak unatkozik! Az a helyzet hogy nekem szülés óta még nem igazán jött vissza az étvágyam illetve eddig időm se nagyon volt enni, de jobbára dinnyét ettem! Szóval én nem igazán hiszek ebbe a dolgokba, ettől függetlenül nem mernék enni nagyon puffasztó dolgokat, meg magam sem szeretem! Ma nagy bajba vagyok, mert a melleim nagyon oda vannak , nincsenek ehhez hozzászokva hogy 2-3 óránként sőt volt hogy 4 esznek belőle :D
2013. szept. 10. 20:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy megtaláltátok a megoldást, nekem is több hetembe telt mire felismertem a hasfájást. Papaverint én nem ismerem, nekünk egy laktáz enzim vált be, ha esetleg kell újabb csodaszer tipp akkor csak ajánlani tudom.
2013. szept. 10. 22:00
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm, de sajnos úgy néz ki nálunk minden csak 1 napig hat :/ éjféltől már megint kínlódunk! :'(
2013. szept. 11. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!