Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis korkülönbségű babákkal...

Kis korkülönbségű babákkal hogyan meg nálatok az esti műsor?

Figyelt kérdés

Hány óra körül és milyen sorrendben/leosztásban oldjátok meg a fürdetést/vacsit/altatást?

(nálunk 18 hó lesz a 2 gyerek között)

2009. nov. 3. 07:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés! :-) Eddig három gyerek van (19 és 24 hó a korkülönbség), most jön a negyedik (21 hó lesz a különbség), és hát bizony sokszor elég kalandos... Főleg az elején, mikor a pici még szopizik, meg külön kell fürdetni, nem lesz könnyű (jó, ha apa tud segíteni), de mikor már ül a kicsi, beteheted etetőszékbe a családi vacsinál, esetleg 1-2 kekszet adhatsz neki, hogy elmajszolja, és együtt fürdetheted őket. Egyre könnyebb lesz, kitartás!!! Az elején jól jön, ha van segítség este, de anélkül is megoldható. Majd meglátod, milyen taktika válik be, ez nagyban függ a gyerekek vérmérsékletétől. Minden jót!
2009. nov. 3. 09:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja, még annyit, hogy az altatás az külön kabaré néha... Volt, hogy próbáltam nagyobbat és babát együtt altatni (odafeküdtünk a nagyobb mellé, és úgy szoptattam a picit, közben énekeltem a nagynak), volt, hogy bevált, volt, hogy nem... Majd kitapasztalod!
2009. nov. 3. 09:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Hűűű...nem vagy semmi:)Én siránkozok hogy fárasztó egy gyerekkel. Te meg:)Nagyon ügyes vagy:)Bocs hogy nem a kérdésre válaszoltam:)
2009. nov. 3. 12:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A nagy 18 hónapos, a kicsi 17 napos.

Nálunk úgy működik az esti rituálé, hogy 7 körül fürdik a pici, apa és a nagy fürdeti. Utána én átveszem a kicsit, apa közben előkészíti a dolgokat a nagy fürdetéséhez (kád kimosás, pizsama kikészítés, stb.) és megszárítja a pici haját. A nagy elmegy fürdeni, mi a picivel befejezzük az öltözést, megcsináljuk az esti kakaót a nagynak. Ha mindenki végzett a tisztálkodással, összebújunk a szülői ágyban: a nagy a kakaóval, a kicsi a cicivel. Mindenki a mi ágyunkban alszik el, utána kerülnek a saját ágyukba.

2009. nov. 3. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!