Mit tehetnék, hogy jobban aludjon éjszaka?
lassan 9 hónapos a kislányom.
már több hónapja rosszul alszik éjjel,de mostanra már annyira,hogy 8-10x is ébred éjjel..ilyenkor kiveszem az ágyából,szopizik és kb 10 perc után újra alszik..ekkor visszateszem,de 1 óra múlva ismétlődik..ritka ha 2 órát alszik egyhuzamban.
már van egy foga,és szerintem jön neki több is..meg szeparáció szorongás is megkezdődött már nála..
viszont én meg egyre nehezebben viselem az éjszakákat..
hogy lehetne "visszaszoktatni" a normális alvásra?!
minden trükk,ötlet érdekel!!!!!!!!!!
Sajnos tanácsod adni én sem tudok, csak megosztani veled, hogy nem vagy egyedül. Tudom, ez nem vigasztal, de azért néha jó olvasni, hogy más is jár ebben a cipőben.
Fiam is rossz alvó, igaz 3-4 hónapos korától végigaludta az éjszakát, néha már úgy kellett délelőtt fél 10-kor felkelteni, aztán olyan 8-9 hónapos kora körül kezdődött nála is. Én a mozgásfejlődésnek tulajdonítottam (ekkor már kijött a 7. foga is). Álmában kúszott, felült, mászott, felállt. Annyira ijjesztő volt, hogy csukott szemmel mászik a kiságyban, majd kopp, és fel is kelt. Én is rontottam a helyzeten, mert ilyenkor nem tudott visszaaludni, ezért adtam neki egy kis tápszert. Most már nem kúszik-mászik álmában, de ugyan úgy felkel a tápszerért. Többször is, ráadásul az első ébredés után már csak köztünk alszik vissza, szóval éjfél-1 körül ébred először, és onnastól már velünk alszik. Mármint ha lehet alvásnak nevezni amit csinál. Hánykolódik, forgolódik, kiszorít minket a franciaágyról. Mondanom sem kell, hogy utána már mi sem igazán alszunk, hullák vagyunk. Most 1 éves, de mintha napról napra csak rosszabbodna a helyzet. Már próbáltunk mindent, pl.
Lefekvés előtt jól megkajáltatni, de nem jött be, inkább rosszabb volt, fájt tőle a pocija, az nem hagyta aludni.
Próbáltuk, hogy nem vesszük magunk közé, de csak ott ült a kiságyban és nyafogott, majd megsajnáltuk, és beraktuk magunkhoz. Kb. fél perc múlva aludt.
Már teljesen tanácstalanok vagyunk, sokszor a sírás környékez, hiszen nem alszom ki magam. Nem tudom mit kellene csinálni velük, de tényleg én is szívesen fogadok minden trükköt.
Kérdező! Nappal hogy alszik a lánykád? Akkor is ilyen rosszul? Az én fiam ebéd után szundít 1,5-2 órát, és ennyi egész nap.
köszi a történeteket!
legalább nem vagyok egyedül :-(
napközben van,hogy alszik egyszer dél körül egy órát, meg este 5 körül egy-másfél órát..
de pl. 2 napja csak fél órát aludt egész nap..
aztán van,hogy csak 1-2 óra között szundít el és alszik vagy 2 órát..szóóval totál változó ez is!
de ma pl délelőtt 10-ig aludt..persze úgy,hogy éjjel rengetegszer felsírt,és olyan reggel 8-10-ig aludt nyugodtan..
szerintem a foga lesz amúgy.de nem enged benyúlni sem..kicsit kenegettem neki éjjel..sőőt kupot is adtam lefekvés előtt..de semmi hatása nem volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!