Szoktátok más gyerekét "nevelni" a játszón?
Engem baromira idegesít, hogy egyes anyukák csak szövegelnek a padon és tesznek arra, mit csinál a gyerekük.
Gyerek viszi a vödrünket, mert nekik az kell (ez a kérdésemre a válasz). Kérni nem tud, csak közli, hogy kell. Ha nem adom oda, mert használom, szinte meg van sértve.Ha már nem játszik a dolgokkal, ledobja, cse.szik visszahozni, örülhetek, ha nem töri el...
Sokan nem hoznak homokozó cuccot, mert másnak úgy is van.
Nem szoktam más gyerekét nevelni a játszón. Ha épp az a vödör kell neki, amivel mi játszunk, meg szoktam kérni, hogy inkább most vigyen mást. Ha nem játsznk vele, felőlem vigye nyugodtan. Egyedül akkor szoktam rászólni idegen gyerekre, ha bántja az enyémet, és az anyja nem szól rá, de ilyen eddig talán ha egyetlen alkalommal történt.
Mi elég népes játszóra járunk, a lakótelep központjában van, de még soha semmi probléma nem volt abból, ha egymás játékával játszanak. El lehet vinni a homokozócuccot, a kismotort, bármit.
A játszótér íratlan szabálya, hogy amit odaviszünk, azzal más gyerek is játszhat. És fordítva. Legyen az homokozó cucc, kismotor. Most még csak homokozik a gyermeked, de lehet, hogy egyszer majd megkívánja valaki kismotorját,pl. Mert az piros, neki pedig zöld van. Akkor majd azt mondod neki, hogy nem ülhet rá? Szerintem a játszótér jó hely arra, hogy a gyerekek megtanuljanak "nem irigynek" lenni. Homokozó felszerelésből is annyiféle van! Lehet, hogy holnap majd a te gyerekednek tetszik meg valami, ami a másiké. Nincs ezzel gond. Én még nem találkoztam olyan anyukával, aki megharagudott volna, vagy szólt volna azért,mert a fiam az ő gyerekének a lapátját használta volna. És engem sem zavar, ha más gyerek a mi dolgainkat próbálja ki. És olyan gyerekkel sem találkoztam, aki azon megsértődött volna, mert szóltam, hogy azzal a vödörrel most éppen mi játszunk, ne vigye el, válasszon mást. Szerintem kicsit túlreagálod a szitut, még szoknod kell a játszótéri etikettet. :)
Az meg, hogy egyes anyukák nem figyelnek a gyerekre, csak a padon csacsognak... hát van ilyen! Nevelni szerintem nem kell más gyerekét. Ha más gyereke bántja a tiédet,azért szólj, a többi nem a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!