Hogy szerettessem meg babámmal a tejet? Szeretném elválasztani, de 40 ml-nél több tejet nem hajlandó meginni.
mennyi idős?
ha 1 éves elmúlt, esetleg ízesítsd
Próbálj tápszert adni neki.
Valami jó édes gyümölcsöset vagy banánosat, hátha az ízlik neki.
Az én lányom sem itta meg, miután elválasztotta magát, 14 hónaposan. Volt tápszer mintám azt is próbáltam, azt sem itta, én sem vettem meg a drága tejitalokat. Esetleg próbálj kismamáktól kérni egy adagra való tápszert, kóstolni. Ha nem issza nem tudod erőltetni. Joghurtot, kefírt stb eszik? A napi 0,5 l norma miatt tartod fontosnak a tejet gondolom, én is így voltam vele.. de ezen ne idegesíts magad..
Egyébként az én gyerekeim az actimelt nagyon szeretik, próbáld meg azt.
Akkor próbáld másból adni, mint a cumisüveg! Ha ő azt iváshoz kéri, akkor tartsd tiszteletben! :) Lehet másból elfogadna valami tej-félét...csőrös pohár, szívószálas, sima pohár, vagy ki tudja mik vannak még!
Sok sikert!
A kisfiam pont fordítva van ezzel. :) 2 évesen gondoltam leszoktatom a cumisüvegről, ezért csőrös pohárba adtam neki a tejitalt (ugyanazt, amit addig cumisüvegbe). Még öklendezett is tőle! :) Szóval maradt a cumisüveg. Mert egyébként imádja! Minden este elmondja, hogy milyen finom és, hogy Ő mennyire szereti! Pohárból is próbáltam, úgy sem kellett neki. A tej és a kakaó sem ízlik neki, még cumisüvegből sem.
Szóval én is azt mondom, hogy esetleg próbáld meg csőrösből, vagy rögtön pohárból adni a tejet. Hátha úgy ízlene neki. Ha pedig nem megy, ne erőltesd. Amennyit megiszik, annak örülj! Ha a joghurtot megeszi, akkor kapjon 1-1 tízóraira és uzsonnára + a kevéske tej, fedezi már a szükségletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!