Salus szupinált cipőt hordhat a lányom ha nincs baj a lábával?
Hamarosan nÉn nem adnék rá ilyen cipőt ha nincs semmi probléma a lábával. Elég drágák is ahogy láttam.
Én olyat vennék ami jó a lábára és tarja a bokáját. Nem szükséges szupinált cipő csak úgy alapból.
Nekünk egy ortopéd orvos azt mondta, hogy probléma esetén el kell vinni cipészhez a cipőt, és csináltatni kell a sarkára éket.
-egy gyógytornász-
Ha nincs baj, én biztos nem adnék rá szupinált cipőt. Mégis minek, ha egészséges a gyerek lába.
A kisfiamnak olyan a lábfeje, hogy még ártana is neki egy szupinált fajta.
Menj ortopéd orvoshoz, ő mondja meg milyen cipőt vegyél, ne a védőnő.
Kifejezetten káros a szupinált cipő, ha egészséges a baba lába.
Az a legjobb, ha minél többet totyog mezitláb, ez segíti elő legjobban a normális talpboltozat kialakulását. Ha pedig cipőre van szükség, akkor olyat kell ráadni, amiben a járás leginkább hasonlít a mezitláb járáshoz, tehát puhatalpú legyen és még véletlenül se tartsa a bokáját, mert az hátráltatja az izmok és az egyensúlyérzék fejlődését.
Érdemes megnézni ezt a videót, talán egy szakértőtől hitelesebben hangzik mindez: [link]
1-es vagyok.
Igazából természetes talajon érdemes mezítláb járatni a gyerkőcöket, bent a lakásban kemény egyenes talajon lenne szükséges a cipő. És nem árt ha tartja a bokáját.
Inkább kérdezz meg egy gyógytornászt, de ezt fogja mondani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!