Szeparációs szorongás lehet? Tényleg létezik?
9 hónapos a kisfiam, mikor ébren van és egyedül marad az adott helyiségben(én is,bátyja is mondjuk a konyhában vagyunk)keservesen elkezd sírni.
Eddig nagyon jó alvó volt éjjel,de kb 2-3 hete(amúgy ekkor kezdett el mászni is)sokszor ébred és igazából nehéz visszatenni a kiságyba,inkább ez a fő baj.cumizik a cicimen,aztán mikor leteszem visszaébred,de amit az ölemben van megnyugszik.
mitől lehet?
alvásnak semmi köze a szeparációs szorongáshoz,. vagyis előjöhet éjjel is, de nem azt jelenti.
a babák még nem tudják, hogy ők egy külön kis lények, azt hiszik, hogy anyukával egy emberek. 8-10 hónapos kor között jön a felismerés, hogy ez nem így van, ez okozza a nyűgösséget.
a fiad is biztos átesett ezen, hisz minden baba átesik, szépen lassan kezd kialakulni az én kép, de most még megijeszti a felismerés, hogy egyedül van és mivel nincs időérzéke, nem tudja, hogy vissza fogsz jönni 2 perc múlva...
pont azért amit írtam. mert ha leteszed, rájön, hogy egyedül van. az öledben meg nem... :)
lehet köze az éjszakához, csak a szeparációs szorongás nem azt jelenti, hogy éjjel kel a baba.
de írd be a googlebe és rengeteg cikket kiad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!