7 hónapos babának lehet adni laktóz mentes tejet?
Figyelt kérdés
Mindenhol azt mondják/írják, hogy a csecsemő 1 éves kora alatt nem ihat tejet az allergia kialakulása miatt. Vélemény?2013. aug. 29. 12:38
1/16 anonim válasza:
Én nem adnék még! Meg nem biztos,hogy laktózérzékeny lenne, az én fiam speciel a tejfehérjére allergiás!
2/16 anonim válasza:
Felénk 3 éves kort mondanak...nem adnék neki tejet 1 éves kora előtt semmiképp.
3/16 anonim válasza:
Nem lehet, miért akarsz neki adni?
4/16 anonim válasza:
Nem,mert nem csak laktózérzékeny lehet,hanem tejfehérje is.
Tápszert adj neki,neki még az való,és kostoltasd a korának megfelelő ételekkel.
5/16 anonim válasza:
Nem a laktóz miatt, hanem a fajidegen fehérje miatt nem lehet és újabban igaz a 3 év, ha bármilyen allergia van a családban!
6/16 anonim válasza:
miért akarsz neki adni?
megmondom őszintén az én fiam 9 hónapos és már nagyon gondolkozom,hogy feles tejből főzök neki grízt...bundás kenyeret már evett,volt benne tej is de nem lett semmi baja.
Tudom most nagyon le leszek pontozva,de én annyira nem hiszek ebben az idegen tejfehérje dologban...és hogy 3 éves korig ne kapjon tejet???na az vicc...
Amúgy nem tudom mi változott annyit,de mi is felnőttünk úgy,hogy kaptunk tejet és nincs bajunk...
7/16 anonim válasza:
Neked talán nincs bajod, nekem meg van. És bizonyítottan azért, mert anno idő előtt tejet kaptam.
8/16 anonim válasza:
Kérdezz meg erről egy allergológus vagy gasztroenterológus szakorvost. Az allergiák nagy része nem azonnal jelentkezik, hanem évek múltán. Miért is van ennyi allergiás mostanság? Mikor kaptak ők tehéntejet? Nem kell elhinni, természetesen, de ha valakinek van az ismeretségében érzékeny, az tudja mivel jár. Én szeretné ettől megóvni a fiam. Ezért is szopizik még és legalább 2 éves koráig, mert ugye, bárhogyan is kerül fermentálásra, a tápszer is tehéntejből van.....
9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Tejbegrízt szeretnék neki csinálni és ahhoz kell a tej. Így, akkor ezt meghagyom későbbre. :)
2013. aug. 29. 15:37
10/16 anonim válasza:
Csináld tápszerből a tejbegrizt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!