S. O. S! Mit tegyek még? (lázas baba)
9 hónapos babám késő délután belázasodott. Popsiban mérve, fél fokot levonva 38,2 volt a láza.
Adtam neki egy adag Nurofen szirupot, 1 óra múlva már csak 37,6 volt.
Most lefekvés előtt is megmértem a lázát, 37,2. Adtam neki éjszakára Germicid-c kúpot. Ugye nem tettem rosszul? Nem kellett volna?
Az orvosunkat nem tudtam elérni.
Egyébként betegségre utaló jel nincs. Nem hányt, nem megy a hasa, nem köhög, nem folyik az orra. Evett szépen ma. Nem tudom, mi lehet a láz oka.
Holnap elviszem dokihoz, de addig is mit csináljak még?
Ha éjszaka felszökik a láza, akkor vigyük az ügyeletre vagy próbálkozzak lázcsillapítással?
Segítsetek, még sohasem volt beteg vagy lázas a lányom, még védőoltások után sem.
Aggódom.
Egy, a germicidet ellőni most nagyon nagy butaság volt, azt akkor kellett volna, ha a Nurofen-panadol kombó nem hat, és emelkedik a láza.
Ha most felugrik nagyon magasra a láza éjjel(fel fog kelni, nem hagy majd aludni, észre veszed), akkor lázmérés után javaslom ne gyógyszerrel kezd a láz csillapítását, késízts be állott vizes törcsit éjjelre, és abba csavard be egy kicsit, csitítgasd, aztán ismételd a lázmérést, és ha még lázas 38!fokos akkor adj Nurót vagy panadolt.
Én is és a fiam is csak úgy képesek vagyunk lázasodni istenesen 41fokig, hogy másnapra már csak másnaposak legyünk, szóval tapasztalatból írom, hogy hatékonyabb így kezelni.
Orvos, és ügyelet: lázat a te felelősséged csillapítani, ha mind a manuális, mind a gyógyszeres kezelés ellenére tartósan nagyon magas a láza akkor tudnak közbeavatkozni, tartós órák óta, nagyon magas 40fok feletti, addig a te dolgod, csak láz, aminek gyógyító funkciója van, itasd csillapítsd, másik amikor mehetsz, ha a gyermeknek görcsrohama van, lázgörcsöt kapott, elkezd fulladni, hasmenése lesz, semmi se marad benne. Kh tapasztalat, nem csak a felnőttekkel nem kezdenek semmit:(
Sziasztok!
Éjszaka szerencsére minden rendben volt, bár azt hittem, sosem lesz reggel. Nem volt láza, reggel 7-kor is csak 37 volt a hője. Viszont fél 9-kor már 37,8 volt, fél óra múlva 38. Adtam neki Nurofent, az lehúzta, most alszik. A doki délután 3-tól rendel, megyünk is hozzá 3-ra, remélem addig már nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!