Anyukák, leírnátok nekem, hogy telik a napotok egy év körüli (11-13 hós) babátokkal?
Szia!
12 hós múlt a kisfiam.
Reggel 7 körül kel, tápszert reggelizik, aztán 8 körül eszik szilárdat, általában, azt amit én, szendvicsből, virsliből stb. adok Neki.
Utána általában boltba megyünk, sétálunk kint, vagy bent játszunk, 10 körül gyümit eszik és alszik kb. du. 1-ig.
Utána ebéd és játék, szórakozás, segít a háztartásban (általában csak szétpakolni :) ) Délután még legalább 1szer eszik, de van hogy 2 szer is! 5 és 7 között szinte minden nap kint játszunk, sétálunk, homokozunk.
7 és fél 8 között fürdés, és vacsi és alvás.
11 hónapos kisfiam van.
Reggel 8 körül kelünk,ilyenkor villámszopi,tisztába teszem,beteszem az ágyába,kapcsolok neki mesét,hogy ne unja magát,amíg megcsinálom a kávém. Ezután felöltözünk,elmegyünk boltba (20 perc),majd haza,itthon mosogatok,addig az etetőszékben ül,majd 9kor reggeli. Utána játszunk,ha jó idő van,akkor a kertben,ha nincs,akkor a házban. Most épp a formákat tanuljuk,a kör alakot és a háromszöget már a helyére teszi. 10 óra körül alvás,alszik 12ig. Ébredés után ebéd,ma pl.krumpli főzeléket evett (életében először) és nagy sikere volt :) ja,amíg alszik,addig én beteszek mosást,megcsinálom az ebédet. Ebéd után játszunk,egészen 3ig,akkor uzsonnázik. Ha végeztünk,megyünk sétálni,nagyon szeret nézelődni. Változó,hogy mennyi ideig maradunk kint,általában 1-másfél óra. Hazaérve még maradunk kicsit a kertben,ha jó idő van,akkor hagyom kotorni a fűben,ha nincs,akkor marad még a babakocsiban. Ilyenkor még alszik fél-1 órát,majd ébredés után játék,vacsora. Vacsi után fürdés,ez jó fél óra,mostanában imád a kádban lenni,2 hónapja még unta,hogy nem mehet,ahova akar,most már szereti :) kergetőzni szoktunk :D érthetőbben,ő mászva menekül,én pedig szintén mászva üldözöm,hatalmasakat kacag :) most kapott nemrég egy játékasztalt,ezt nagyon szereti,egyedül is elvan vele. Labdázni is szoktunk,gurítja. Kérem-köszönöm-tessék játékot,néha hamar elmegy a türeleme és faképnél hagy,néha szereti. Állatokat nézünk könyvekben,mondom a nevüket és hogy milyen hangot adnak ki. Elég sokra rá mutat már,ha kérdezem. Dobozba ki-be pakol,rendezget,stb. Kb ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!