Ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást vagy megkostóltatni a babával a gyümiket?
Az én lányom 6 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejet kapott.Volt elég tejem,nem sürgettem semmit se.
Ő is 3 hónapos koráig nagyon hasfájós volt.
Most 8 hónapos és szinte bármit megeszik. :)
Ráérsz még,ha van elég tejed!
Régen valóban adtak már 2 hónaposan mindenfélét, de nem is szoptattak a nők olyan sokáig (általában, ha megkérdezed, a nagy részüknek csak 3 hónapig volt teje - milyen érdekes..:) az volt a táoszerlobbi időszaka, illetve a munkához s vissza kellet térni, ez volt az egyetlen oka annak, h hamar kezdtem mást enni adni.
egy babának a gyomra, bélrendszere éretlen, kb 86-8 hónapos koráig nem is tudja megemészteni a szilárd (pépes) ételt, majd látni fogod a hozzátápláláskor, hetekig emésztetlenül jön ki az ennivaló, mert tanulnia kell a szervezetnek azt is
bőven ráérsz, az étkezés nem lóverseny, minél tovább kap a baba tejet, annál erősebb lesz az immunitása!
Ha hasfájós, ráadásul pláne nem szabad még az emésztéssel is megterhelni őt.
Azt mondják, az ülni tudás, az első fog és a nyelvfék-reflex elmúlása a felnőtt ételre való érettség első jele, ez pedig ritkán jön el 6 hónapos kor előtt...
Ha van tejed, akkor hagyd a kostoltatást. Attól, hogy 6 hósan kezded a kostoltatást, az nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz hozzátáplálni. A kisfiam 6 hóig csak anyatejet kapott, és gond nélkül hozzátáplálódott, a kislányom már elmúlt 7 hós és alig akar mást elfogadni az anyatejen kívül, de ezzel sincs gond, szépen fejlődik, jókedvű, csak máshogy működik, mint a tesója.
Az anyatej egy védőréteget képez a tápcsatornán, amit már a víz is lemoshat, ezért érdemes 6 hóig kitartani az anyatejnél.
Arról nem beszélve, hogy egyszerűbb, gyorsabb, mint bármi más kaját adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!