1 éves babátokat engedtétek már nagyszülőknél aludni 1-2 éjszakát? Szerintem még korai de mindenki azt mondja kell ennyi külön meg pihenjünk legyünk kettesben a férjemmel.
A sógornőmék két hónaposan anyunál hagyták 11-20 óra között, éjszakákra pedig 1 éves kora körül a kicsit.
Én nem. Nagy lányom 3,5 éves eddig 2 éjszakát töltöttünk külön, költözés miatt, ő a megszokott helyén maradt. Anyósoméknál nem is aludna el, idegen helyen sokkal nehezebben alszik el eleve. Nem biztos, hogy ez a jó, ha ennyire nehezen engedjük egy kicsit távol magunktól.
Ott lehet hagyni, de csak azért, mert "mindenki azt mondja" felesleges. Ha olyanok a körülmények, hogy megtehetitek, és TI vágytok egy külön estére a férjeddel (és nem a szomszédasszony véleménye miatt, hanem kizárólag saját magatok miatt), akkor nyugodtan. Ha nem szeretnétek, akkor nem kell, semmi baj nem lesz abból sem.
Az én kisfiam is aludt 1 éves kora körül a nagyszülőknél párszor, tök jó volt. Most 3, és jó ideje kézzel-lábbal tiltakozik az ottalvás ellen, pedig nap közben szívesen van a mamákkal. Ilyen is van, kiszámíthatatlan.
Örülj neki, hogy felajánlják, használjátok ki - menjetek, töltődjetek fel, pihenjetek! A gyerek élvezni fogja, a nagyszülő is. A nagyszülő is felnevelt már gyereket (anyukád és anyósod is).
Az én fiam 4 hónapos volt, amikor először ott aludt anyukámnál (kb.500 m-re lakik), most 10 hós, eddig 3x aludt ott - viszont jön a kistesó jövő hónapban ezért is szorgalmaztuk az ottalvást. Soha nem volt probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!