Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos baba mozgásfejlődés...

11 hónapos baba mozgásfejlődése? Baj lehet?

Figyelt kérdés

Kislányról van szó, 11 hónapos. 7,5 hónaposan kúszott, 8 hónaposan egyszerre kezdett el mászni,felállni, és kapaszkodva lépegetni.

Kapaszkodva már nagyon gyorsan lépeget, úgy néz ki, mintha szaladna, de csak kapaszkodva.

Önállóan még egyetlen lépést sem, és nem is tud egyedül állni, azt is csak kapaszkodva.

Bútorok mentén közlekedik csak.

Mindenhol azt olvastam, hogy a kapaszkodva lépegetéstől számítva 3 hónap és járni fog egyedül. Ismerős anyukák már mondták, hogy vigyem orvoshoz, de eddig nem éreztem volna, hogy baja lenne, hiszem már a mászásnál is riogattak mégis elkezdte.

Ezért most megkérdezem tőletek, tapasztalt anyukák, mikor "kell" elkezdenie önállóan járni?

2013. aug. 24. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem 10,5 hónapos a fiam, ő is kapaszkodva lépeget.

Hol van az megírva hogy egy 11 hónapos gyereknek mennie kellene???? Majd ha 1,5 évesen nem tesz meg egy önálló lépést sem, akkor gondolkodhat az ember. Minden gyerek máshogy fejlődik, lehet, hogy az ővék hamar ment, viszont 2 éves korában egy mukkot sem fog tudni mondani.

Nyugodj meg és élvezd hogy még nem kell szaladgálni utána!

2013. aug. 24. 21:40
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a sok megnyugtató választ :) :)

Teljesen igazatok van!

Megnyugodtam abszolút :)

Majd megy ha menni akar :)

2013. aug. 25. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!