11 hónapos baba mozgásfejlődése? Baj lehet?
Kislányról van szó, 11 hónapos. 7,5 hónaposan kúszott, 8 hónaposan egyszerre kezdett el mászni,felállni, és kapaszkodva lépegetni.
Kapaszkodva már nagyon gyorsan lépeget, úgy néz ki, mintha szaladna, de csak kapaszkodva.
Önállóan még egyetlen lépést sem, és nem is tud egyedül állni, azt is csak kapaszkodva.
Bútorok mentén közlekedik csak.
Mindenhol azt olvastam, hogy a kapaszkodva lépegetéstől számítva 3 hónap és járni fog egyedül. Ismerős anyukák már mondták, hogy vigyem orvoshoz, de eddig nem éreztem volna, hogy baja lenne, hiszem már a mászásnál is riogattak mégis elkezdte.
Ezért most megkérdezem tőletek, tapasztalt anyukák, mikor "kell" elkezdenie önállóan járni?
Akkor nálatok is 3 hónap volt, ha 11 hónaposan lépegetett kapaszkodva és 14 hónaposan indult el egyedül.
Én a héten hallottam először erről a 3 hónapról, hogy annyi idő telik el, ezért eddig nem is aggódtam. Nem szeretnék tényleg paramami lenni, de mégis az vagyok :(
Nálunk 8,5 hónaposan felállt,és rá 2 napra lépegetett,majd 13,5 hónaposan indult el önállóan.
Nem mindig a "nagy könyv" szerint fejlődnek a babaák,ne foglakozz a riogatókkal.Én is le lettem tolva,hogy 11 hónaposan miért nem jár már a fiam,biztos van valami baja...
nekik már ekkor-akkor ezt-azt csinálta..
annyit mondtam,nem késett még le semmiről.Mindent ügyesen megtanult,majd a járást is meg fogja.:)
Azt hiszem 18 hónapos koráig nincs lekésve semmiről,de az ,hogy 8 hónaposan kapaszkodva lépegetett,és még 3 hónap múlva nem jár egyedül,azzal nincs baj szerintem.:)
Ne matekozz!!! :)
11 hónapos! Mindegy, hogy mikor kezdett el kapaszkodva lépegetni. Még nagyon-nagyon messze van attól, hogy aggódni kéne, mert nem jár!
Ismerős anyukák...
Köszönöm szépen, megnyugtattatok :)
Csak hát tudjátok mindig van egy szuperanyuka és az ő szupergyereke, aztán már nem először kaptam meg, hogy le van maradva a kislányom :(
Aki azt mondja, hogy le van maradva a lányod mozgásfejlődése annak mond meg, hogy ő van lemaradva agyilag, ha ilyen hülyeségeket beszél!
Komolyan mondom, h néhány embert tarkón kéne b..zni egy péklapáttal, annyi badarságot hordanak össze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!