Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vegyem rá 2 éves...

Hogyan vegyem rá 2 éves kisfiam a beszédre?

Figyelt kérdés
úgy veszem észre hogy lusta beszélni.volt egy időszaka amikor elkezdett szavakat mondani.most meg csak annyit mond anya,apa,papa,mama,ez ,adjál stb. szerintem az is baj hogy bármit szeretne egyből megértem.megoldás lenne ha kicsit erőltetném?úgy értem ha nem érteném meg elsőre amit akar?

#b mn
2013. aug. 23. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:

szerintem az nem jó ha erőlteted!!egyáltalán nem biztos,hogy lusta beszélni,lehet valami gátolja...

Ha nem értenéd meg amit akarna,akkor csak frusztrálná a dolog és mivel elmondani nem tudja nagyon ideges,dühös lenne,nem érnéd el vele,hogy elkezdjen beszélni.

2 évesen még normális,hogy nem beszél,én várnék türelmesen.

Beszélj hozzá sokat,de gondolom ezt teszed,előbb-utóbb beindul a beszéd,csak ne helyezz rá nyomást e miatt.

2013. aug. 23. 15:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha látja, hogy kényszer, nem vagy előrébb.
2013. aug. 23. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Sehogy ne vedd rá, majd beszél, ha akar.
2013. aug. 23. 15:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Erőltetni szerintem sem szabad, de ösztönözni lehet.

A tesómék kisfia 2,5 éves koráig semmit sem mondott, az anyukája nem is ösztönözte, mondókákkal stb. Amikor bölcsibe került akkor kezdett el beszélni. Egyébként őket a védőnő már orvoshoz küldte (volna).

Lehet, hogy ha a te kicsid is más közegbe kerülne az motiválná, vagy ha nem "ugranál" egyből, és nézegessetek sok könyvet, utánozzatok sok állathangot.

2013. aug. 23. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!