S. O. S! 8 hós babám 2 hónapja nem alszik!?
Az is lehet, hogy nem elég fáradt, már korai neki a 7 órási fekvés.
A lányom a kezdetektől én is 7-kor fürdettem, utána ment aludni, de kb. 6-7 hónapos korában szép lassan kitolódott ez az idő, most 8 hónapos és már fél 9-kor fürdetem, 9-negyed 10-kor alszik el, reggel 6-kor ébred.
Úgy jöttem erre rá, hogy ha 7-kor fürdettem, elaludt ugyan utána, de hamar felkelt és alig akart visszaaludni.
A fél 9-es fürdetés után ez a probléma megszűnt.
A másik gond valóban lehet az, hogy nem elég neki a tápszer.
Én Sinlacot adok neki estére, mert sajnos már nincs annyi tejem, ez eltelíti, jól alszik tőle reggelig, egyszer sem iszik addig.
Az 5-ös válaszolóval hasonló az esti menetrendünk. Sajnos nekem a sinlacot/sinemilt nem fogadja el a kislányom, így este 7 óra vacsi, majd fürdés fél9 és így 9től van alvás. Ha meleg van, vagy front... akkor ez tolódik kb 1 órát. Így este 9-10 órától reggel 7-8-ig alszik.
Olyanról is hallottam már, hogy így jelentkezik a szeparációs szorongás... meg akar bizonyosodni róla, hogy ott vagy neki. Emiatt kell éjjel. Visszaaludna tea/tápi nélkül is vajon, ha csak simogatnád?
5-ös vagyok
Sokáig én is, ha éjjel megébredt, automatikusan vettem ki és tettem a mellemre, mint legegyszerűbb, leggyorsabb megoldást.
Viszont egy idő után, kb. 7 hónapos korában meguntam, hogy 2-3 óránként keljek fel hozzá, így az ágyát a franciaágy mellé húztam és mikor este megébredt, nem vettem ki, csak benyúltam hozzá a kezemmel és láss csodát...visszaaludt :))
Hátha nálatok is beválik valami hasonló megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!