Milyen tortát sütöttetek az 1 éves babátoknak? Tudom már sok ilyen kérdés volt, végig is olvastam őket, de hátha valakinek van még valami jó receptje.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
eszterházi volt öcsémnek...mi azt szeretjük,ő meg ugyse értékeli még
2évesre már tetszett neki a micimacko,bele is tapicskolt
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szombaton lesz, Fanta (Mirinda) szeletet sütök tortaformában.
A túrót tojás nélkül keverem be.
Vettem marcipánt, gyertyát, tejszínhabot,...
Ennyivel letudjuk, mivel nem fogja érdekelni a kicsit még.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Gesztenyetorta
Piskótát megsütöttem így:
5 tojás sárgája + 8 kanál cukor + 5 ek víz - kikeverni, amíg fehéredik a tojássárga + 10 kanál liszt + késhegynyi sütőpor - ezt hozzákeverni a tojáshoz. Utána lazán belekeverni az 5 tojásfehérjéből vert habot. Én egy 26 cm átmérőjű formában sütöttem 10 percig 200 fokon, aztán kb 30 percig 160 fokon. Amikor kihűlt, 3 részbe vágtam.
Töltelék:
2 csomag gesztenye massza
4 dl tejszín (hab)
1 ek zselatin por
A gesztenyemasszát áttörtem villával, hozzákevertem 2 dl tejszínt simán, majd a maradék 2 dl-t habbá vertem és azt is hozzáadtam. A zselatinport fél dl vízben felfőztem, és hozzákevertem a masszához. Meggylekvárral vékonyan megkentem a piskótát, rá a töltelék, arra megint piskóta, meggylekvár, töltelék, piskóta és kívülről is ezzel vontam be.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Citromos túrótorta
8 szelethez (kicsi méretű kapcsos tortaforma 20cm)
8dkg vaj v margarin, 12-13 dkg babapiskóta, 1 zacskó citrom v vanília ízű pudingpor, 25 dkg túró, 1 limett v citrom leve, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, néhány ág citromfű, 4 dl tejszín, 2 limett v zöld héjú citrom, 1 citrom, sütőpapír.
Az olvasztott vajat összekevered a szétmorzsolt babapiskótával, kibéleled a formát a sütőpapírral és belenyomkodod az aljába a piskótás cuccot, 30 percre hűtőbe teszed. Pudingot csinálsz, 2,5 dl víz kell hozzá, utána ki kell hűteni. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral elkevered, beleteszed a pudingot is és hűtőbe teszed.Közben finomra aprítod a citromfű leveleit, 3dl tejszínt felversz keményre és ezt mind a dermedő túrókrémbe kevered, tetejét elsimítod, 2 óra hűtés jön. Ha több az nem baj. A maradék tejszínből jön rá a díszítés, az oldalára vékony limett karikák, és a tetejére mér csíkokban levágott citromhéj is jön. Na én ezeket szoktam elhagyni :)
Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!