Milyen tortát sütöttetek az 1 éves babátoknak? Tudom már sok ilyen kérdés volt, végig is olvastam őket, de hátha valakinek van még valami jó receptje.
eszterházi volt öcsémnek...mi azt szeretjük,ő meg ugyse értékeli még
2évesre már tetszett neki a micimacko,bele is tapicskolt
Szombaton lesz, Fanta (Mirinda) szeletet sütök tortaformában.
A túrót tojás nélkül keverem be.
Vettem marcipánt, gyertyát, tejszínhabot,...
Ennyivel letudjuk, mivel nem fogja érdekelni a kicsit még.
Gesztenyetorta
Piskótát megsütöttem így:
5 tojás sárgája + 8 kanál cukor + 5 ek víz - kikeverni, amíg fehéredik a tojássárga + 10 kanál liszt + késhegynyi sütőpor - ezt hozzákeverni a tojáshoz. Utána lazán belekeverni az 5 tojásfehérjéből vert habot. Én egy 26 cm átmérőjű formában sütöttem 10 percig 200 fokon, aztán kb 30 percig 160 fokon. Amikor kihűlt, 3 részbe vágtam.
Töltelék:
2 csomag gesztenye massza
4 dl tejszín (hab)
1 ek zselatin por
A gesztenyemasszát áttörtem villával, hozzákevertem 2 dl tejszínt simán, majd a maradék 2 dl-t habbá vertem és azt is hozzáadtam. A zselatinport fél dl vízben felfőztem, és hozzákevertem a masszához. Meggylekvárral vékonyan megkentem a piskótát, rá a töltelék, arra megint piskóta, meggylekvár, töltelék, piskóta és kívülről is ezzel vontam be.
Citromos túrótorta
8 szelethez (kicsi méretű kapcsos tortaforma 20cm)
8dkg vaj v margarin, 12-13 dkg babapiskóta, 1 zacskó citrom v vanília ízű pudingpor, 25 dkg túró, 1 limett v citrom leve, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, néhány ág citromfű, 4 dl tejszín, 2 limett v zöld héjú citrom, 1 citrom, sütőpapír.
Az olvasztott vajat összekevered a szétmorzsolt babapiskótával, kibéleled a formát a sütőpapírral és belenyomkodod az aljába a piskótás cuccot, 30 percre hűtőbe teszed. Pudingot csinálsz, 2,5 dl víz kell hozzá, utána ki kell hűteni. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral elkevered, beleteszed a pudingot is és hűtőbe teszed.Közben finomra aprítod a citromfű leveleit, 3dl tejszínt felversz keményre és ezt mind a dermedő túrókrémbe kevered, tetejét elsimítod, 2 óra hűtés jön. Ha több az nem baj. A maradék tejszínből jön rá a díszítés, az oldalára vékony limett karikák, és a tetejére mér csíkokban levágott citromhéj is jön. Na én ezeket szoktam elhagyni :)
Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!