Hogyan lehet a babaruhákból kiszedni a foltokat?
Az almafoltkat valóban nem nagyon lehet kiszedni, legfeljebb hipóval (szines ruhákhz is lehet használni, csak elöször is bele kell elöre keverni az áztatóvizbe, nemszabad eröre csinálni és max. fél órát szabad áztatni)
De sokkal jobb a foltkat megelözni: használj elökét, de a müanyagosat, meg én mindig egy rendes textilpelenkát kötöttem a gyerek nyakába az elöke alá ugy, hogy majdnem az egész gyereket letakarja, csak a keze maradt szabadon. Igy a pelenkát kellet mosni (és ha foltos maradt, akkor se volt baj), a ruháját megvédte.
Mivel 3 kicsi gyerekem van, ismerős a probléma... Ami nekem bevált: makacs foltoknál, ahogy te is írtad, az első próbálkozás a Vanish szappan vagy a Vanish por. Aztán, ha sok a foltos ruha, teszek a gépbe a mosópor mellé Tesco színes folttisztító port (Nekem jobban bevált, mint a Vanish por, és ráadásul sokkal olcsóbb). Amúgy Persilt használok, szerintem az erősebb, mint a Dreft. És azt a foltot, ami nem jön ki ezek után sem, azt a következőképpen szedem ki: meleg vizbe keverek Domestos fehérítőt, és abban öblögetem (nem áztatom) a foltos ruhát kb 3-4 percig (amíg ki nem jön a folt). Ha áztatod, nagyon büdi lesz, így nem annyira. Viszont Domestos után beáztatom mosóporos vízbe, hogy a Domestos kiázzon belőle, mielőtt beteszem a gépbe a többi ruha közé. Én ezen módszerek kombinálásával gyakorlatilag minden foltot kiszedek. Remélem, tudtam segíteni!
Persze megfontolandó, amit a többi anyuka a megelőzéssel kapcsolatban írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!