Hogy telt a gyermekágyas-időszakotok (első 6 hét)?
Milyen nehézségeitek voltak? A pároddal/férjeddel hogyan alakult a kapcsolatotok?
Számomra nagyon nehezek ezek az első hetek, nem csak fizikailag, de lelkileg is, hatalmas változás ez az életünkben, és sokszor nem érzem magam elég erősnek a mindennapokhoz. Ti hogy éltétek meg ezt az időszakot?
Itt az ikres anyuka.
Nyugi lecseng ez az időszak is...Igen vannak csillámporos gyerekágyi időszakok, vannak csillámporosnak hazudott időszakok és vagyunk mi "szenvedő" anyukák :D Ez jutott :)
Túléled vagy így vagy úgy :D
Én is mindig ikrekre vágytam, megkaptam... Nesze nekem :D
Próbálj tényleg csak a túlélésre koncentrálni és persze a férjeddel nyugodtan viselkedni, hiszen segít neked. Tudom jól néha ez a legkiborítóbb :D Én is elküldtem a férjemet melegedni 1-2 nagyon kibukott pillanatban, aztán rémesen éreztem magam miatta, bár Ő még a mai napig is poénként emlegeti :D Sokszor feljön még mindig, hogy egyszer amikor a fiúk pont sírós időszakukat élték, sírva ordítottam én is a 2 gyerek mellett, a földre zuhanva és közöltem vele, hogy ha mégegyszer csak rám néz én tuti elválok, de ha hozzám ér és teherbe ejt megint (gyógyszer szedése mellett csúsztak be a fiúk) tuti megölöm :D (Bár ehhez a mai napig tartom magam :D)
Szóval nyugi :) Nem mindenkinek tökéletes, viszont éltessen a dolog, hogy napról napra egyszerűbb lesz, neked is, a férjednek is és természetesen a kis lurkónak is :) ÉS hidd el nekem, mikor először majd odaszalad a pici és azt mondja,hogy szeretlek anya,tényleg minden rémes emlék el fog múlni, legalábbis nekem akkora lett gyönyörű az anyaság.
És ha esetleg úgy érzed, hogy nagyon sok, ne szégyelj segítséget kérni, férjtől, anyától, anyóstól, testvértől vagy ha úgy adódik akkor igenis szakembertől!!!
Nekem nagyon jó volt a babám és fizikailag is nagyon hamar kihevertem a szülést, de nem hittem, hogy a hormonok ilyet tudnak tenni velem. 2 hetes volt a fiam, mikor kiborultam és hazahívtam munkából a férjemet, mert úgy éreztem, én ezt nem tudom csinálni. Ő hazajött, megvigasztalt, főzött nekem egy citromfűteát.
Most 14 hónapos a fiam, de nekem nem hiányzik se az első 6 hét, se az első 6 hónap, és bár (elvileg) majd szeretnénk kistesót, egyelőre örülök, hogy már kinőtt az újszülött és csecsemőkorból a fiam. Nekem nem volt egy leányálom, de én nem is vagyok egy kiköpött (ős)anyatípus.
Viszont hasfájásra megoldás lehetne, ha hason altatnád, vagy hason - az alkarodra fektetve - ringatnád a babádat. Csak egy ötlet, de lehet, hogy bejön nektek. Kitartást!
Nekem csodálatos volt! Bár császáros voltam, nagyon jól viseltem, itthon már alig éreztem!
Karácsony előtt született a fiam két héttel, így készültünk az Ünnepekre, a férjem is majdnem 3 hétig szabin volt. Meghitten, hármasban voltunk itthon!
A férjem is sokat segített, bár pár nap után már tényleg mindent meg tudtam csinálni. A mamik főztek egy pár napig. Igazából csak a gyerekkel és a férjemmel kellett foglalkoznom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!