Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Falrágásra tudtok megoldást?

Falrágásra tudtok megoldást?

Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hónapos. 3 foga van, gondolom jön a 4. mindent rág, de olyan szinten... A kiságy szélét a szekrényen amit elér, és mos újabbba a fal szélét. Azt nem tudom arébb tenni, elakarni, már élvédőig lerágta. Hiába a figyelem elterelés, a rászólás, visszamegy és rágja. tudtok valami megoldást? Másnál is volt ilyen? Kenjem be valamivel, a falnak már úgyis mindegy.
2013. aug. 11. 12:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Én orvoshoz vinném a fiadat. Ez tuti nem a fogzástól van. Inkább valamilyen anyag hiányzik a szervezetéből. Egy vérkép könnyen kiderítené...
2013. aug. 11. 13:05
 2/9 A kérdező kommentje:
nemrég voltunk más okból és minden rendben volt. most kb. 1 hete csinálja. igen, én is hallottam, hogy tápanyag hiány lehet ha falat eszik a gyerek, de ő rágja a szekrényt kiságyat babakocsit, nem hinném, hogy fa és műanyag hiánya is van. :)
2013. aug. 11. 13:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen volt a gyerekkel, nem segített semmi, orvosi vizsalatok szerint nem volt hiánya.

Az egyetlen, ami segített, hogy vettem a gyógyszertárban ipekakuana-oldatot és azzal kentem be naponta a rágott helyeket. Ez annyira keserü, hogy néhány kisérlet után abbahagyta, illetve pár nappal késöbb még egyszer próbálta, ezért kb két hónapig rendszeresen kentem vele a fal élét, az ajtón az üvegrögzítö lécet meg a kiságy szélét is - ezeket rágta rendszeresen.

2013. aug. 11. 13:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Az ipekakuána nem köhögésre van? Lehet rosszul tudom. Azt simán tudok venni gyógyszertárban? Remélem borzasztó íze van, mert ennek a kis rosszaságnak tetszenek a keserű ízek.. :)
2013. aug. 11. 13:19
 5/9 anonim ***** válasza:

A köhögös szirpuban is van.

De hidd el, ez annyira keserü, hogy még a legelvetemültebb gyerek sem viseli el.

Ha esetleg nem akarod ezt használni, akkor vegyél kisezerjófüvet a gyógyszertárban és abból fözz erös teát - 1 dl, 1 púpos ek tea - és azt használd.

Ha gondolod, kóstold meg, de vigyázz, mert borzasztó!

2013. aug. 11. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
a köhögésre való szirup édes, én imádtam ha fájt a torkom ,egy üveggel behúztam, míg amyu mem figyelt. így az kétlem h. alkalmas.
2013. aug. 11. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:

NEM a köhögésre adott szirupot kell adni a gyereknek, hanem az ipekakuánát, amiböl egy PICI van a köhögésre felírt gyógyszerben.

Az ipekakuána magában borzasztó keserü, nem pedig édes.

2013. aug. 11. 18:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekem tetszik az ipekakuána ötlet, de ezt csak úgy bemegyek a patikába és adnak? Nem kell recept? Köszönöm az eddigi válaszokat!
2013. aug. 11. 20:45
 9/9 anonim válasza:
Na végül mi lett? 😁
2018. okt. 23. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!