Szerintetek a járokás babák vagy a nem járokás babák indulnak meg hamarabb?
Ha a bébikompra gondolsz akkor igen, rosszat tesz a gerincének, csípőnek, térdnek, bokáknak. Rengeteg mozgásszervi probléma kezdődik a kompozással vagy ha nem is ez váltja ki konkrétan, akkor egy genetikusan adott betegséget szépen felerősít és ügye nem mindegy, hogy a gerincferdüléses tini megússza heti 2 gyógytornával a témát vagy naponta 1 órát kell hajtania magát és napi 20 órát kell műanyag fűzőben töltenie.
A boka, láb csontjait visszafordíthatatlanul deformálja, deformálhatja, de persze mindez csak évekkel később derül ki.
Mivel a babák akkora szórást muatatnak a járás kezdetét illetően, nem meghatározható, hogy ebbe milyen szinten szól bele a komp.
Ha az igazi járókára gondolsz (rácsos), akkor annak semmilyen hatása nincs a gerincre, egyáltalán nem egészségtelen, max ha sokat van benne, akkor az picit belassítja a mozgásfejlődést, esetleg később kezd mászni,járni, mert nincs hova indulni:)
Járókának hívják azt a "kiságyat", ami összecsukható, hálós, és napközben az ember csak beteszi a gyerkőcöt, hogy abban ülve, állva, fekve játsszon (megjegyzem a legtöbb gyerek utálja, mert kicsi benne a hely, és olyan érzés lehet szerintem benne lenni, mint a ketrecben).
A bébikomp az, amire Te gondolsz, amivel közlekedni tud a gyerkőc, kerekei vannak, és ha löki lábbal, akkor halad előre.
Ez a bébikomp. Lányom 7 hónaposan kapta, rá két hétre már fel is állt most 8 hónaposan már lépeget az ágymellett. E mellett mászik ül szépen.
Nekem és Hugomnak is volt járókája bébikompja semmi baja a gerincünknek szépen járunk nem vagyunk csámpásak:)
Szerintem a babától függ hogy mikor áll fel mikor indul meg ill. mászik-e. Védőnő kérdezte hogy ül-e már 8 hónapos 10 kilós lányom mert hogy nem sovány , hát mondom már lassan szalad:D
Nem lusta, tele van energiával egész nap meg sem áll, teljesen baba függő mikor kezdenek el ezt azt csinálni.
Barátnőm fia 9 hónapos nem egy kövér gyerek mégis csak hasról hátra ill. visszafele forog.
Csak a "rend kedvéért" akkor én meg belinkelem ide a járókát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!