Egy kisbabát tényleg ennyire védeni kell?
A nagynénéméket figyeltem, hogy bánnak a kisbabájukkal. A pici elmúlt egy éves, de az elejétől fogva figyeltem. Nem merték úgy kinyitni a hűtőszekrény ajtaját, hogy a kezükben volt a baba, folyamatosan rengeteg réteg ruhát adtak rá, és mindig ha kiesett a szájából a cumi akár a tiszta padlóra, megmosták. Folyton csukni kellett minden ablakot akkor is, amikor már 22 fok volt odakinn, mert járt a levegő és folyton arról beszéltek, hogy megfázik. Most már enyhült a helyzet, de én mindig úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkoznak vele, lehetne akár több szabadidejük is, ha nem arra menne el az egész nap, hogy 3 réteg tiszta ruhát kell a gyerekre adni, mert lehányta magát, vagy összekoszolta.
Meg azt sem értettem, a "sétáknak" mi értelme van, amikor zöldövezetben laknak, kerttel. Közben beteszik az agyonöltöztetett gyereket a babakocsiba, odaszíjazzák és körbetolják a parkban ahelyett, hogy a kertben játszhatna felügyelet mellett. A baba is mozogna, és nem lenne neki kínlódás, hogy lát egy csomó érdekes dolgot és nem mehet oda.
Én szeretném majd a saját gyerekemet sokkal szabadabban nevelni. Tudom, hogy baja eshet, de nekem ez túlzásnak tűnik.
Nem az indokolt átöltözéssel van bajom, csak az volt nekem furcsa, hogy mindig amikor pelenkát cserélnek, le kell venni két réteg harisnyát, kicserélni a pelenkát és visszatenni a két réteg harisnyát.
Ha lehányja magát, akkor meg három póló le, mosdatás, másik három póló vissza... A baba meg nyűgös egész nap, mert melege van. Alapból is, hát még így.
Köszönöm a válaszokat!
Ha még a baba is jelzi a maga is nyelvén, hogy marhára melege van, akkor a baba megadta a választ. Figyelni kell, hogy a baba jól vagy rosszul érzi-e magát.
A két réteg harisnya még télen is sok lakáson belül, éppúgy, mint a 3 réteg póló, nem hogy ilyen őrült melegben, amikor még a baba is jobb szeret lengébben öltözni. Ilyenkor nem azért kell kis sapka rá, mert megfázik, épp ellenkezőleg, ilyenkor az öltözék célja, hogy megóvjuk a túlhevüléstől. Világos színű, laza sapka a napsütéstől óvja a fejét, egy réteg minden ruhából bőőőven elég, harisnya pedig főleg egy egy éves babára ilyen időben egyáltalán nem szükséges, sőt, túlzás.
A baba majd jelzi, mi esik jól neki.
Beteges ez a viselkedés, ez már nem ésszerű.
A hűtős dolgon jót nevettem :))
8 hónapos a lányom, de mióta 1 hónapja mászik, ha akarnám se tudnám sterilen tartani, főleg, hogy kutyánk is van.
Sose fertőtlenítettem mániákusan semmit, direkt örülök a kutyánknak is, így lesz erős a szervezete, ha találkozik fiatalon sok mikrobával (sosem volt még beteg).
A ruhákról meg annyit, hogy a lányom napok óta csak pelenkában mászkál, hülye lennék ráadni bármilyen ruhát ilyen melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!