Egy kisbabát tényleg ennyire védeni kell?
A nagynénéméket figyeltem, hogy bánnak a kisbabájukkal. A pici elmúlt egy éves, de az elejétől fogva figyeltem. Nem merték úgy kinyitni a hűtőszekrény ajtaját, hogy a kezükben volt a baba, folyamatosan rengeteg réteg ruhát adtak rá, és mindig ha kiesett a szájából a cumi akár a tiszta padlóra, megmosták. Folyton csukni kellett minden ablakot akkor is, amikor már 22 fok volt odakinn, mert járt a levegő és folyton arról beszéltek, hogy megfázik. Most már enyhült a helyzet, de én mindig úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkoznak vele, lehetne akár több szabadidejük is, ha nem arra menne el az egész nap, hogy 3 réteg tiszta ruhát kell a gyerekre adni, mert lehányta magát, vagy összekoszolta.
Meg azt sem értettem, a "sétáknak" mi értelme van, amikor zöldövezetben laknak, kerttel. Közben beteszik az agyonöltöztetett gyereket a babakocsiba, odaszíjazzák és körbetolják a parkban ahelyett, hogy a kertben játszhatna felügyelet mellett. A baba is mozogna, és nem lenne neki kínlódás, hogy lát egy csomó érdekes dolgot és nem mehet oda.
Én szeretném majd a saját gyerekemet sokkal szabadabban nevelni. Tudom, hogy baja eshet, de nekem ez túlzásnak tűnik.
Igen...
1. kell a kimozdulás neki is,
2. egy ekkora gyerek könnyebben fázik meg
3. ha gyereked lenne akkor élveznéd ha összehányott ruhába rohangálna?
4. ha a kajád arra a padlóra leesik felvennéd és megennéd? mondjuk ha almát ennél mosatlanul?
Azon nem csodálkozom, hogy megmosták a cumit (nem mintha egy akkora gyerek nem enne úgyis homokot és bármit :D), de nekem is erősnek tűnik a dolog. Engem is nagyon védett anyám az elején, de akkor pici voltam és koraszülött...
Egy egyéves gyereket védeni a szellőtől? S odaszíjazni? Pont mászkálnia kell, abban még a túl sok ruha is eleget akadályozza, azt értem, ha bizonyos számára veszélyes környezetben nem hagyják rohangászni, de a szabadidejében megfelelő, biztonságos helyen, felügyelettel játszania, felfedeznie kell... Ha csak dobozból nézhet ki mindig, az nem jó...
A túl féltés soha nem jó. Ha túlöltöztetik és mindentől védik, akkor hamarabb lesz beteg. Az immunrendszere nem tanul meg védekezni.Ha leesik a cumija, azt meg kell mosni, de csak akkor kell átöltöztetni, ha nagyon piszkos vagy lehányja magát.
Egyévesen már nyugodtan játszhatna a kertben. Ilyenkor már nem is szeretnek babakocsiban lenni.
A hűtőszekrény túlzás, de a többi nem tűnik annyira durvának.
Jó, ha leesik a földre a cumi érdemes lemosni, akkor is ha tiszta, mert ki tudja, mégiscsak a szájába veszi a gyerek. A huzat tényleg nem tesz jót nekik, valóban megfázhat. a lehányta a ruháját, miért ne adnának rá tisztát? Igaz, a babát nem érdekli, de gondolom te sem szívesen emelgeted, ölelgeted, puszilgatod a kicsit ha ott egy csinos hányásfolt rajta, meg hiába törlöd le, szaga is van. Vagy ha éppen koszos a ruhája, akkor meg a gyerek érdeke, hogy lecseréld - egyrészt meg kell neki tanítani, hogy a koszosság nem megoldás (hozzá kell szoktatni, hogy a tisztát szeresse), másrészt ugye ha tiszta sár, kosz a ruhája, azt fogdossa aztán a szájába-szemébe nyúlkál, ahogy azt a gyerekek szokták, akkor jó kis fertőzéseket el lehet kapni...
Az életükbe gondolom nem látsz bele, tehát nem tudhatod, hogy otthon mennyit játszhat a kertben. A babákat sétáltatni szokás, ebben sem látok semmi furcsát.
Na, akkor még egyszer, és bocs:
Ez nem védés, hanem fölösleges és káros túlóvás.
"Teljesen felesleges lemosni a cumit, mert azon a padlón mászik a gyerek, és ugyanúgy leszopogatja a koszt az ujjáról."
Ennyi erővel ne mosd el az evőeszközöket sem, mert úgyis holnap is azokkal eszel, meg kezet sem moss nagywc után, mert mész még máskor is, meg úgysem a kezedre sz*rsz!
Van egy egészséges mennyiségű kosz, baktérium, ami így is, úgy is bekerül az ember szervezetébe, de ez nem azt jelenti, hogy ha tudunk nem kell tenni előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!