Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pihenőszék vagy utazóágy?

Pihenőszék vagy utazóágy?

Figyelt kérdés

4 hetes ikerlányainknak szeretnénk venni pihenőszéket vagy utazóágyat, hogy a közelünkbe lehessenek. A szobájuk nagyon meleg és nem akarjuk, hogy a nappaliba a szőnyegen kelljen nekik aludni, de mégis kint lehessenek a szobájukból!

Határozatlan ideig használhatóak, mármint időintervallumban? Kíváncsi lennék a véleményekre, melyik lenne jobb? Szerintetek is lehet 1 utazóágyban a két baba?

Köszönöm előre a válaszokat!

2013. aug. 8. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:

En jobbat alszom az agybab, mint egy szekben.. szerintem ezzel mas is igy van.

A szek 9 kiloig hasznalhato altalaban, hosszabb idore nem kenyelmes. Raadasul a gerincnek sem tesz jot az allando gorbe tartas. Ennyiero el rakd oket bele a hordozoba egesz napra es meg van oldva.

Az utazoagyban kenyelmesen elfernek es ebben a korban szinte ki etel nelkul minden gyerek eszik-alszik.

A jatekidejuk egyenlo a max. 10-15 perccel.

2013. aug. 8. 16:08
 2/9 anonim ***** válasza:
utazó ágyban,míg picik simán elférnek 1 ágyban
2013. aug. 8. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Amíg nem tudnak elmászni/kúszni, addig akrhová letehetők, akár egy plédre a földre.

A pihenőszékben korlátozva van a mozgás, és az éjszakai alvásra pl. nem alkalmas.

Az utazóágy később jó lehet utazáshoz, vagy nagyinál alváshoz stb, tehát az mindenképp megéri.

Nincsenek ikreim, de biztos együtt tenném őket, az jó ötlet!

Most viszont még korai lenne betenni őket, az utazóágy oldalán alig lehet kilátni, és már csak pár hét, mire aktívan nézelődni kezdenek majd, kár lenne a fehér hálót nézni egész nap. Igaz tesó is ott van. :)

Én fa járóka párti vagyok, az biztonságos, kilátni és a nappaliban nagyszerű "hely", mindhárom gyerekemmel használtuk. Később is jó, ha biztonságban kell őket helyezni.

A mienk állítható magasságú, tehát amíg csak fekszenek, nincsenek padlómagasságban, hanem feljebb.

Aztán a felállást is könnyű benne megtanulni, meg a lépegetést.

De ez csak egy ötlet :)

A pihenőszéket csak pár hónapig tudjátok kihasználni, és ha mindjárt kettő kell belőle, anyagilag húzós lehet, de Nektek kell dönteni.

Gratulálok a dupla örömhöz! :)

2013. aug. 8. 16:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk egy fa járóka van a nappaliban és 6 hetes korától abban alszik napközben a lányunk, aki már 1 éves. Ennek állítható a magassága, mint egy kiságynak és van belőle több méret.
2013. aug. 8. 16:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Én inkább játszószőnyeget vennék. Ikeában lehet kapni nagy méretű, jó vastagságút, mintha nem is a földön lennének, nem érezni a föld keménységét. [link]

Nekünk van utazóágyunk és pihenőszékünk is. Az utazóágyat utálja a babám. A pihenőszékben pedig max 20 percet érdemes hagyni, mert nem tesz jót a gerincének.

Szokott aludni a játszószőnyegen is, néha még én is melléfekszem, tényleg kényelmes :)

2013. aug. 8. 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:
a pihenőszék, ha olyan fajta, hogy rugalmas a háta (tehát nem merev, hanem egy vázra kifeszített anyag), nem okoz gondot a gerincnek, hiszen bölcsőtartásban tartja, mintha te ringatnád a karodban, Nekünk nagyon bevált, szopi, büfi után oda szoktam letenni egy bő félórára, nézelődhet, rugdalózik, nézegeti a játékokat és jóízűeket rotyogtat a pelusba :) De tény, hogy aludni nem jó benne...az utazóágyat pedig megunhatják, az enyém is csak akkor van el benne, ha már álmos kezd lenni, de még piszkálgat egy-két játékot, előtte a játszószőnyegen játszik/játszunk. Szóval a kettő dolog másra jó, viszont az ágyban elvan a két baba, a székből meg kettő kellene :) Viszont tényleg jó..:)
2013. aug. 8. 16:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Én nagyon gondolkozok az utazóágyon, de majd meglátjuk. Kíváncsi vagyok még a többiek véleményére is a témában!
2013. aug. 8. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is javaslom nagy a fa járókát. A pihenőszék szuper dolog, de hosszabb alvásokhoz nem éppen alkalmas. Az utazóágyak nekem valamiért nem szimpatikusak (meg hamar ki is fogják nőni a lányok). Esetleg a mózeskosár jöhetne még szóba, de nem tudom, hogy egy helyen szeretnétek-e altatni a két bébit (gondolom igen), illetve, hogy van-e egyáltalán levehető mózesetek.

Vagy pedig tényleg marad a padló. Nem rossz dolog, leterítesz néhány takarót. Helyük is lesz mozogni, és tuti nem fognak leesni.

2013. aug. 8. 17:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Én biztos nem altatnám pihi székben, akármennyire is jónak tűnik, mégiscsak ül benne.Én sem szeretek ülve aludni, így gondolom a gyerek sem.Persze néhány alkalomra talán,de hosszú távra biztos ágy lenne a legjobb, és azt még bárhova le is rakhatod és 2 is elfér benne.Az ágy olcsóbb is.
2013. aug. 8. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!