Nagy gond, ha nem duplázza meg a születési súlyát fél éves korára?
Kislányom most öt és fél hónapos és 4160 grammal született, de most még csak 6940gramm. Alig eszik mostanában a fogzás és a meleg miatt, csak anyatejes, de még két hét alatt tuti nem szed fel annyit. Másnál is van hasonló tendencia?
Védőnő szerint nem gond mert elég vicces szerinte fél évesen több mint nyolc kilósan...
Szerintem ez a hosszától is függ, de nem tudom, nekem fél éve született az első gyermekem.
A tiéd elég nagy súllyal, szóval szerintem ez is lehet az oka, hogy nem duplázza meg.
Az én kislányom 3520g-mal született és fél évesen 7440 g volt, szóval nekem megduplázta, a hossza meg 70 cm (a születése: 53cm).
Ha egészséges a kicsid, nem kell aggódni. A súlygyarapodást sok minden befolyásolhatja, és nyilván fogzás miatt, meg emiatt a hőség miatt akár stagnálhat is.
Ha valamire rájöttem, mióta szültem, az az, hogy el kell felejteni a "nagykönyvet" sok esetben. Az csak egy jó iránymutatás. De minden baba más és más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!