Hány hónapos volt a babátok, amikor elkezdtétek a kóstoltatást-hozzátáplálást?
Miért pont akkor?
Mivel kezdtétek?
Hasfájós,nehezen kakilós babának is adtatok almát és levét?Na meg barackot?
Utolsó:
3,5 évig nem kapott anyatejen/tápszeren kívül mást??? :O
Ti egyébként mit tennétek a helyemben?A kisfiam 2 hós koráig csak anyatejes volt,sajnos ahogy nőtt az étvágya az én tej mennyiségem nem bírta követni az igényeit,és már 1 hónapja pótolnom kell tápszerrel.Nem gondolkodtam volna azon,hogy 4 hósan elkezdjem-e a hozzá táplálást,mert 6 hós koráig szerettem volna azt,hogy csak anyatejes legyen,de sajnos nem így lett.Én a kezdetektől küszködöm a tejem mennyiségével,hol elég,hol kevés..van,hogy 160-200ml-t is ki tudok fejni a két mellemből,de van,hogy csak 100-120-at,ami neki már nem elég.Igen fejek,méghozzá azért,mert amikor mellre tettem ordított,5-10 percbe is beletelt mire hajlandó volt szopizni és ha szopizott is akkor sem szívta ki az összes tejet,mindig fejnem kellett amit benne hagyott..és már 2 és fél hónap alatt eleget küszködtem a tejem mennyiségével is meg a szopizással is,így már lefejem és üvegből adom neki.De már nagyon eltértem.
Szóval így,hogy tápis is lett,így arra gondoltam,hogy 2 hét múlva elkezdem a kóstoltatást.A tápi dobozán is rajta van,hogy 4-6 hósan el kell kezdeni a hozzá táplálást,mert a baba igényeit csak eddig képes kielégíteni.És akkor én el is kezdeném.Ti is elkezdenétek,ha már így alakult?
Meg a kakival is azóta van problémánk amióta tápis lett,míg csak anyatejes volt napi 3-4 kaki is volt,most meg 3 naponta 1,max 2.És jól jönne az almalé meg majd az almapüré,hátha az kicsit rendbe tenné a székletet.
Holnap akarok menni a gyerekorvoshoz,hogy írja fel nekünk a milupa fermentált tápit.
Első vagyok.
A lányomnál ugyan ez volt mint amit leírtál! Megfeszülve ordított a cicin,de alig akart szopizni. 2hónaposan én is tápszerrel pótoltam,és 3,5hónaposan hozzátápláltam.
Napra pontosan (véletlenül így jött ki) 5 hónaposan kezdtük, amikor az orvos javasolta, hogy most már mehet.
Tápszeres baba. Én sem kezdeném előbb, ha a tápszerrel nincs semmi gondja. Az, hogy ritkábban kakil, még nem gond, ha nem fáj semmije vagy nem kínlódik. A hasfájás meg elmúlik. Ha nem, inkább tápszert cserélnék.
Én répával kezdtem, két hét múlva megy hozzá a krumpli, majd a többi zöldség. Itt ez az ajánlás, a gyümölcs csak pluszban, inkább desszertnek ajánlott.
Nálunk jól megy eddig, egy hét alatt már egy fél üvegcsét bekanalaz :)
Mi is mikor 4 hónapos lett a fiam elkezdtük. Anyatejes volt. Az lett az eredménye, hogy nemnagyon akart szopizni utána , annyira ízlett neki minden más. Végül betöltötte az 1 évet mikor abbahagyta a szopizást de már csak éjszaka volt hajlandó szopni ,vagy 7 hónapos korátol.
Ha lesz egy másik babám ezer százalék, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet fog kapni (rengeteg tejem volt). mert allergiás a kisfiam.
a lányom 5 hónapos, védőnő már ajánlotta a hozzátáplálást, de megvárom a 6 hónapot. viszont trükközök, annyira nézi, ahogy eszünk, tátog, nagyokat nyel, hogy elkezdtem a kanállal ismertetni :) fejek le egy kevés tejet és kanállal adom neki, imádja :)
az ok amiért megvárom a 6 hónapot, mert a környezetemben, aki korábban kezdte annak a babája nagyon korán (relatív, kinek mi) leválasztotta magát. almával fogom majd kezdeni, vagy körtével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!