Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A ti párotok mennyit segít...

A ti párotok mennyit segít otthon a baba körüli teendőkben? Szórakozni a haverjaival gyakran jár?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem keveset segít a párom.

Ami pedig a szórakozást illeti, tegnap délután 5-kor lelépett és hajnali 2után jött haza. 11óra van és még alszik...

Fürdetni soha nem szokta a babát, etetni sem, pelenkázni kb.heti 1x.

Játszani szokott vele, amíg pl.nekem főznöm kell, de azt is úgy, hogy csak fekszik és közben tv-zik, netezik.

2013. aug. 3. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Én megmondanám a páromnak,hogy most egy-két óra az enyém,mert magammal is szeretnék törődni egy kicsit add neki oda a babát,te meg kapcsolódj ki,nem úgy működik,hogy te napi 24 órában a babával vagy gondozod,neveled ő meg simán úgy viselkedik hetente többször is,mint egy parti arc és ahogy látom nálatok ez a megszokott,természetes,hát ne legyen.
2013. aug. 3. 11:52
 12/20 anonim ***** válasza:
61%

Na, én ezt nem tűrném. Oké, hogy elmegy a haverokkal, de ne heti szinten 1-2 alkalommal. Könyörgöm, családos ember lett, nem legény már, aki azt tesz, amit akar...Együtt csináltátok a gyereket, együtt is vállaljatok felelősséget érte minden szinten. Az én férjem is minden nap dolgozik, sokszor szombaton is. Alig van szabad szombatja. Minden nap fél hatkor kel, úgy, hogy éjfélkor fekszik. Ő is fáradt, de nem rinyál. Hazajön leül a gép elé is, de foglalkozik a gyerekkel, tisztába teszi, ha kell, lemegy vele a játszóra és minden este Ő fürdeti. Nem jár bulizni, horgászni, piálni.

Én azt sem értem, aki azt írta, hogy Ő dolga, férje meg a pénzt keresse, ezt vállalta. Az ilyen válaszolót is csak sajnálni tudom. Ha nem lenne a gyerek, akkor te vajon nem dolgoznál? És utána nem kellene ellátni a háztartást? Dehogynem, az egy dupla műszak. Szóval a gyereknek apára is szüksége van. Ne csak azt lássa, amikor felnő, hogy anyának ez a dolga, apának meg a pénzkereset és akkor apai teendői nincsenek is!

Én ezt nem tűrném!!!

Na, meg hajnali kettőkor jön haza egy családos ember? Nekem ez nagyon durva!

2013. aug. 3. 11:57
 13/20 anonim ***** válasza:
63%
Kedves 12es. Én írtam azt, hogy ez a dolgom neki meg az, hogy dolgozzon. De igen dolgoznék ha nem lenne a gyerek, de van! Nem tudom lehet, hogy nem normális ez így ahogy nálunk van. Őszintén szolva most elbizonytalanodtam.Engem is bánt ez a dolog csak sajnos én az a beletörődöm és inkább nem szolok ember vagyok csak a béke kedvéért. Megbeszélem azokat a dolgokat vele amikből tudom, hogy nincs vita.Nem tudom, hogy ebből lenne-e ha felhoznám.Nem akarom, hogy azt higgye, hogy még erre sem vagyok képes, hogy a gyereket ellássam.Haszontalan embernek és anyának nem valonak érezném magam ha ő csinálná.Nem tudom miért ez az én hulyeségem. Most őszintén napi 10 van, hogy 12 orát dolgozik nem várhatom el tőle, hogy este még ő furdessen mikor hulla fáradt. Horgászni meg azért engedem, mert szereti (én meg őt :))és úgy gondolom, hogy ennyi munka után jár neki a kikapcsolodás. Rám is rám férne és igenis rosszul esik, hogy egész honapban nem voltam sehol csak itthon 4 fal közt a gyerekkel.Ma meg is beszélem vele szerintem ezt.
2013. aug. 3. 12:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én párom fél 6-kor kel és 6-kor jár haza. Kisfiúnk 9 hónapos. Mikor haza ér, játszunk vele a szőnyegen, aztán közösen megfürdetjük. Persze van, hogy ő is bekapcsolja a laptopot pihenésképp, de aztán foglalkozik vele a fürdésig. Ő szintén horgászik, most is épp versenyen van. :) Igazából elvan a gyerekkel, el tudok menni fodrászhoz vagy vásárolni, szoktak lenni kettesben. Viszont pl. pelenkázni nem szokott, csak ha muszáj. :) Etetni is ritkán, de ha megkérem akkor megteszi.

Próbálj beszélni a pároddal, hogy foglalkozzon veletek többet! Csináljatok közös programokat!

2013. aug. 3. 12:55
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

A férjem kezdetek óta segít , amikor hasfájós volt éjszakákat sétált vele a szobában , majd ment dolgozni. Ő akarta ,nem kényszer.Mindennap tornáztatta.Pelenkázza és kencézi,de ha kakis pelenka van akkor segítségért kiált :)

Rendszeresen vannak kettesben,most nyelvet tanulok így naponta 6 előtt elmegyek itthonról és mire dolgozni megy 11 re haza is érek. Felkapom a gyereket és vele megyek tovább ,a többi melómat intézni. Hétvégéken is fél fél napot dolgozom vagy viszem a gyereket vagy apázik.

Mindent el tud látni a gyerek körül.

Szórakozni is eljár ,este elmegy a haverjával reggel jön .Mostanában ritkábban , szeretném ha többet lazítana.

Együtt is kimozdulnunk.

2013. aug. 3. 12:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Enyém játszani se játszik vele különösebben.Ha mennem kell valamerre,akkor el van vele,de ha én is itt vagyok,semmit nem csinál.Nem jár el sehová,ugyanis örül ha pihenhet meló után.Hétvégente megyünk át barátaihoz,a fiúk söröznek párat meg dumálnak én meg a csajszival beszélgetek.Nekik 4hós a pici,lassan 5,lányom pedig 10hós.

Lányom elül a kádba és csak ülök mellette,nem várok hozzá segítséget.Pelusozni fél perc,ha párom csinálná se lenne különösképpen segítség.Ha megkérem bármit megcsinál,de magától nem.Szerintem párom elfárad a melóban,te meg csak otthon ülsz és azért kapod a gyedet,hogy a kicsit gondozd.Fürdetése,etetése,pelenkázása se megerőltető.De tudom mit érzel.Nekem nem megeröltető ez,hanem kifáradok az állandó nyávogás hallgatásban,meg lelkileg lemerít a kicsivel való törődés akármennyire is szeretem.

2013. aug. 3. 13:17
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
Az én férjem 10 órát dolgozik minden nap, szombat vasárnap is. Reggel ő pelenkáz, délben mindig hazajön ebédelni, olyankor segít etetni, este segít fürdetni, éjjel ha kérem, felkel elringatni a babánkat. Heti 2-3-szor megy el a barátaival, éjfél körül ér haza. Ha vmire szükségem van, írok neki egy smst és mikor hazajön a munkából, megveszi. Heti egyszer elmegyek vele "szórakozni", ami egy vacsi általában vagy egy mozi. Ilyenkor anyós vigyáz a kislányunkra és este tízre haza kell érnünk. Ma alszik a pöttöm harmadjára anyósnál, így végre van lehetőségünk sikítozósat szeretkezni. :)
2013. aug. 3. 13:37
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

Pár válasz után feladtam az olvasásukat, mert felhúztam magam...

Az én férjem az első naptól fogva fürdette a lányunkat, mert azt mondta, hogy legalább addig együtt lehetnek. Ma már 2 éves és még mindig nagyokat pancsiznak együtt. Ez miért lenne fárasztó egy apukának, aki annyira azért mégsem fáradt, hogy haverozzon, halásszon, sportoljon stb.?

Amíg csak anyatejes volt, addig a peluscsere sem okozott neki gondot, azóta viszont képtelen ezt megtenni, amit tiszteletben is tartok. Ami nem azt jelenti, hogy mindig ő csinálta, de ha mondjuk épp dagasztottam valamit, akkor megtette magától.

Rendszeresen játszanak is együtt. Mivel férjem nem magyar, ezért ő tanítja versekre, énekekre a saját nyelvén, könyveket nézegetnek, legóznak, kergetőznek...

A háztartásba annyira segít be, hogy megvan mi az ő dolga. Mivel panelban lakunk tipikus pasis munkák nem nagyon vannak. WC-t, kádat sikál mióta baba van, mert kerülöm az erős vegyszereket, hetente egyszer csinál egy nagy porszívózást, mikor a bútorokat is megmozgatja (én minden nap porszívózok, de csak az elérhető felületeket), és isteni gulyást főz :-)

Mindezek ellenére nem gondolom, hogy papucs lenne a férjem, ezeket a dolgokat nem én erőltetem rá, hanem szabad választása. Igazi társam és nem csak az "uram".

2013. aug. 3. 14:39
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Férjem nagyon sokat dolgozik, hétközben késő délután/este er haza es hétvégén is sokszor munka van! Amikor itthon van, akkor segít amiben kell, ha én furdetem a gyerekeket akkor ő addig porszivozik vagy osszepakol. Ha szabad a vasárnapja, akkor megyünk együtt strandra, sétálni, fagyizni! Itthonról ritkán jár el este bulizni, utoljára kb 2 hónapja, ha volt, néha mindenkinek kell a kikapcsolódás!:))

Én úgy gondolom, hogy a ház es a gyerekek is közösek, es a férjem is így van ezzel, pedig ő is fáradt!

Próbálj meg beszélni a paroddal, es változtatni a dolgokon!

2013. aug. 3. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Ki az a gyökér akinek nem felelnek meg a válaszok?
2013. aug. 4. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!