A kislányom 7,5 hónapos ma voltunk orvosnál és azt mondták, hogy horpadt a mellkasa. Akinek a gyerekénél is diagnosztizáltak ilyet, mit tapasztalt? Kinövik vagy kell esetleg gyógytornászhoz hordani ez miatt stb.
Tölcsérmellkasnak hívják. Az úszást javasolják, amikor már egyedül tud úszni, szóval nem babaúszást.
Sok tapasztalatom nincs még ezen a területen, mert 1 éves a kisfiam és neki is van ilyen problémája. Vannak enyhébb esetek és vannak súlyosabbak. Enyhébb esetben "csak" esztétikai problémát okoz, súlyosabb esetben viszont nyomhajta a szívet és a tüdőt.
Én olvasgattam is a neten ezzel kapcsolatban és van, aki írja, hogy kinőtte a gyereke, ismerőse, viszont van, aki állítja, hogy ez nem nőhető ki, csak javítható úszással, tornával, a lényeg, hogy erősíteni kell a mellkast.
Sokat nem tudtam segíteni, de nyugodj meg, ez azért nem olyan szörnyű dolog, mint elsőre tűnik. Nekem is idő kellett hozzá, hogy ne lássam nagyon borúsan a dolgokat.
A volt egyszer egy pasim akkor 18 èvesek voltunk..neki volt ilyen , de neki nyomta a szìvèt.
Êvente jàrt vizsgàlatokra de nem műtöttèk meg mert akkor nem emelhetett volna csak 5 kg-ig ès ezt nem vàllalta be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!