Van valaki akinek a babájánál Spina bifida occultát diagnosztizáltak? Mi lett vele?
Óóó köszönöm,hogy ilyen hamar írtál! :)
Egy a kettő,csak ez a teljes neve.
Megnyugtattál.Nekem is ezt mondta az orvos,hogy nem okoz majd gondot a lányomnál,teljes életet tud majd élni,csak nagyon elkezdtem aggódni.
A férjem is nyitott gerinccel született, az övé úgy középsúlyos. 1 napos korában műtötték, izmot húztak a gerincvelőjéhez "takarásként".
Érzéketlen több területen a bőre, és vizelettartási problémái vannak.
Nagyon változó, hogy kinél milyen tünetek jelentkeznek. Szerencsére nem öröklődik, a kisfiunk egészséges.
A spina bifidának az occulta a legveszélytelenebb formája,nem kell aggódni, ritka hátfájáson kívül mást nem igazán okoz.
Nekem a legsúlyosabb fajtája van spina bifida myelomeningocele.Nekem se járnom,de még élnem sem kéne a diagnózis szerint. :) Abban az időben mikor én születtem még alig volt ennek a gyógyítási kísérleti stádiumban,de a legjobb szakemberhez kerültem és nem bénultam le,ne lettem vízfejű.
Az occulta veszélytelen a legtöbb esetben egész élet alatt rejtve marad. Ne aggódj jól lesz a baba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!