Ti kiket hívtatok meg a keresztelőre? Vagy kiket szokás meghívni?
Szerintem csak a szűk családi kört hívnám meg. Kb azokat akiket felsoroltál. Nagyszülők, keresztszülők, testvérek max.
Keresztelőn nem az a lényeg, hogy sokan legyenek :)
szerintem nem.
Mi csak a legközelebbi barátokat, családtagokat akarjuk meghívni, de ahogy anyámat ismerem, odacsődíti majd a fél ismerettségi körét. :)
Mondjuk attól is függ, hogy melyik egyháznál vagytok szerintem, bár ezt nem tudom ezer százalékra mondani. Minden esetre az evangélikusoknál úgy van, hogy pl vasárnapi istentisztelet keretén belül történik a keresztelő, így ott van az egész gyülekezet, plusz szülők, keresztszülők, nagyszülők, meg akiket meghívnak, pl közeli barátok, egyéb rokonok.
Amúgy meg anyósnak nem sok köze van a dologhoz abban az értelemben, hogy ti döntitek el, milyen legyen a keresztelő, hány emberrel, utána lesz-e ebéd vagy valamilyen összejövetel.
"ők olyan családtagokat is meghívtak, akikkel évente egyszer találkoznak csak, vagy még annyiszor sem."
Ilyen embereket még az esküvőmre se hívnék. Keresztelőre csak szűk a családi kört szokták meghívni, minek oda 50 ember?? Állítom a fele még nem is látta a gyereket.
Ott voltunk először is mi, apa, anya, két gyerek.
EGyik fiúnk keresztszülei, másik fiúnk keresztszülei + az ő 3 gyerekük.
Bátyám a feleségével, sógorom a barátnőjével.
Anyósom, apósom, apósom nevelt lánya.
Anyukám, apukám.
Két dédimama, egy dédipapa.
Plusz két pár, akiknél mi keresztszülők vagyunk + az ő két-két gyerekük. (úgy gondoltunk, hogy ha már nem tudjuk őket visszahívni keresztszülőnek, legalább a keresztelőn legyenek ott)
Nálunk ez volt a legszűkebb kör, a legszűkebb rokonság.
A templomban elfértünk, a kisgyerekesek felmentek a gyülekezetünk babaszobájába, mikor már nem bírták. Utána az udvaron terítettünk, rendelt ebédet ettünk, plusz mindenki segített valamit, az öregeknek kávét kínálni, gyerekekre vigyázni, stb.
Szia.
Nekünk Júli 14.én volt a keresztelő.Akiket hívtunk:
-keresztanya,keresztapa
-édesanyám,édesapám
-nagymamám,nagyapám
-férjem tesója és a menyasszonya
-férjem nagyapja
-anyósom,apósom
-én,férjem és a kisfiúnk.
Ennyien voltunk.Meghívtuk még a tesómat is meg a feleségét,de ők nem tudtak eljönni,mert ők is keresztelőre mentek máshova.Az anyósoméknál volt az ebéd,de még így is sokallta ezt a létszámot,ő nem akarta,hogy a tesómat meg a párom tesóját is meghívjuk,mert hogy ennyi főre már nem bír főzni(51 éves meglett asszony létére!!). Végül csak kitett magáért,volt minden és el is fértünk a 73 nm-es lakásban. :)
3 hós baba anyucija
jövő héten lesz a kislányunk keresztelője.14-en leszünk vele együtt.
a két keresztszülő, a szülők (mi), az én szüleim és testvéreim, a férjem nagymamája és testvérei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!