Hogyan csináljam? 6 hetes kisfiam nagyon fel lett kapatva és mostmár nem tudom letenni egész nap fogni kell különben sir ha leteszem, sőt inkább ordit, ha felveszem elhallgat tehát semmi baja. Imádom de nem bírom állandóan tartani.
Szia! Nekünk sokat segített az elektromos szobahinta ami zenélt is. Esetleg próbáld meg, olcsón lehet használtat kapni. Ilyen melegben én sem hordoztam magamon a kislányomat! És elhiszem, hogy fárasztó a kis csomagot cipelni egész nap - pláne ha fáradt vagy az éjszakázástól.
Csajok, nem kell kioktatni szegény kérdezőt, elég ha válaszolunk neki. Legyen szép napotok!
Az én lányom is pont ilyen volt. Attól, még volt házimunka és voltak szükségleteim is pl : evés stb. Manapság divat az igény szerinti szoptatás, no meg a hordozás, aki nem ezt teszi azt egyből nem is kell anyának tekinteni...
Az én kicsim is csak rajtam volt el, de nem tudott rajtam igazán pihentetően aludni pl! Azt nem sem említem,h mennyire kényelmes így 10-20 perceket vagy akár órákat tölteni..
Én elkezdtem szépen fokozatosan leszoktatni magamról, pl, mellette voltam simiztem, játszottunk, apránként hozzászokott a játszószőnyeghez, azt szerette, a babahintát utálta.. Az alvásnál is ugyanezt tettem..
Nem szenvedett érzelmi törést attól, mert nem volt egész nap magamra kötve!:)Nyugodt kiegyensúlyozott baba volt:)
úúútálom ezt a letorkollást !
miért nem tudjátok átérezni egy első gyermekes anyuka kétségeit? ti nem voltatok összezavarodva? amikor egyik oldalról ezt tanácsolják, másikról azt, harmadikról amazt, majd egy újságban újabb véleményt olvasol, holnap a szomszéd mást tanácsol. ..???
kedves kérdező! sajnos első gyermekes lévén nem tudok biztos tanácsot adni, én is voltam ugyanezen kétségek közt! mindig azon pánikoltam, h. ölbebaba lesz, aztán azon, h. nem adok neki elég közelséget. most 4 hós, jól elvan egyedül egy darabig ,sztem életkorának megfelelő ideig. amikor fájt a hasa ringattam, ha elaludt letettem. persze volt időszak, mikor 5 perc sem telt el és ébredt is. ezt át kell vészelni. az sztem is tuti ,h. őt még nem tudod ilyen téren elkényeztetni. viszont nehéz megérezni azt a határt, amikor már nem lélektani szükséglete az ölbenlét. ezen minden anyukának tűzkeresztséget kell viselnie. sok sikert kívánok !
Én azért nem tudom ilyen esetekben a kérdezőt sajnálni, mert minden anyuka volt kezdő. Én is. Nekem is mondták, hogy hagyjam sírni, erősödik a tüdeje stb. De nekem eszembe sem jutott ilyet tenni, egyszerűen tudtam, hogy még nagyon pici, tisztában voltam kb az értelmi képességeivel, logikusnak tűnt, hogy egy ilyen pici baba még nem fog manipulálni, hanem természetes, és normális igénye a testközelség, hiszen nemrég még a hasamban volt.
Én is össze voltam zavarodva bizonyos kérdésekben, de nem ilyen evidens dolgokban.
Nem mindegy, hogy mondjuk az anyuka épp a wc-n van, amikor felsír a baba és ezért 1-2 percet várnia kell, vagy hogy direkt, "nevelési célzattal" sírni hagyjuk.
Velem is előfordult, hogy nem tudtam egy pillanat alatt ott teremni, amikor sírt a babám, de igyekeztem a lehető leggyorsabban megoldani a problémáját, akkor is, ha az csak egy kis szeretethiány volt. Ha épp takarítottam, akkor igen, félbe hagytam a takarítást, ha elkezdett sírni a babám. Nem akkor álltam neki főzni, amikor hallottam, hogy már ébredezik.
Persze nem könnyű egy kisbabával segítség nélkül, de azért meg lehet oldani úgy, hogy nem hagyjuk hosszú percekig, netán órákig sírni a babát. Előfordult velem is, hogy egy kicsit nagyobb volt a rendetlenség, felgyűlt a szennyes vagy maradt pár tányér a mosogatóban, esetleg nem volt idő főzni, ezért vagy rendeltünk kaját, vagy hideget ettünk. Szerintem ezek nem olyan nagy horderejű problémák. A házimunka megvár, a gyerekek viszont gyorsan felnőnek, és később már nem lehet helyrehozni azokat a károkat, amiket esetlegesen azzal okoztunk, hogy a házimunkát a gyerek igényei elé helyeztünk. Egyébként ezek a károk nem feltétlenül jelentkeznek azonnal. Sokszor csak évekkel később üt vissza a probléma, amikor az anyuka nem érti, hogy miért üvölt kétségbeesetten a gyereke, amikor otthagyja az oviban, nem érti, hogy miért megy neki olyan nehezen a leválás.
Érdemes megnézni ezzel kapcsolatban ezt a videót, Dr. Ranschburg Jenő nagyon szépen elmagyarázza, hogy miért fontos kialakítani a babákban a tudatot, hogy ha jeleznek, akkor a világ (ami ilyenkor elsősorban a szülőket jelenti) válaszol: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!