Laktózérzékeny babádnál mik voltak a tünetek? Laktózmentes tápszerrel (étrenddel) mennyi idő alatt lett látható javulás?
Kisfiam 6 hónapos, és még mindig hasfájós. Most fogunk kapni laktózmentes tápszert, hátha az a gond. Most jobban utánaolvastam a témának, és talán van néhány dolog, ami nálunk is jelen volt, a hasfájáson kívül. Pl. amíg anyatejes volt, a széklete inkább hasmenésre emlékeztetett, folyton híg, vízszerű volt, szinte mindig kifolyt. Amikor megkapta első tápszerét, attól kicsit habosabb széklete lett, és fehér darabkák voltak benne. Most már hozzá is táplálom, kevesebb tápszert kap, a hasfájás is némiképp enyhült, inkább az esti órákben van, amikor uzsonnára, vacsorára is tápszert kap. Férjem is valószínűleg laktózérzékeny, bár kivizsgálva soha nem volt, de 2 pohár tej után a hasmenés garantált. Ezért is próbáljuk most ki a laktózmentes tápszert.
Nálatok milyen tünetek voltak? (Amire esetleg még figyelhetek). Gasztrora majd csak 1 éves kor körül tudunk menni.
Mennyi idő alatt mutatkozik meg, ha tényleg ez a baj, és az új tápszer beválna?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Azt elfelejtettem írni, hogy a súlygyarapodása teljesen rendben van, nagyon szépen gyarapszik, nő, most 8 kg és 74 cm. (3680 gr-mal született és 56 cm-rel)
Mindenhol azt olvastam, hogy ilyen esetben a gyarapodás is csökken, v leáll.
Nekunk anyatejrol tapszerre allasnal jott ez ki.
Napi 8 hasmenese volt a vegere nem birtak megmondani mi az korhazba akartak kuldeni a Fiam ha 10 dekatol tobbet fogy de ilyen nem volt. Vedono mondta a laktozt es javasolt teljesen hipoallergen tapszert harmadnapra se hasmenes se fajas nem volt! Utana mindent figyelni kellett a hozzataplalasnal a felvagottakat is. Akkor meg olyan sok laktozmentes cucc nem volt igy amihez tejszin kellett azt hulala fozotejszinnel oldottam meg tejfol joghurt tej magic milk marka auchanban kaphato ( a kesobbiekre is kiterve) de allitolag a spar nagyon jol felszerelt laktozmentesekbol.
A Fiam 1 eves volt mikor a gasztros idopontunk meg lett (decemberben kaptuk az idopontot marcius 21 re ezt mig elek nem felejtem el es mondtam a nonek hogy de a gyerekemmel addig.mi lesz??? 8szor minimum megy a hasa naponta) addigra mi mar laktozmentes dietan voltunk es teljesen ugy alltunk be... 2 eves korara ugy hogy.mindenbol kiszurtuk a laktozt teljesen elmult neki! Figyelj hogy csak dietasnak megfelelo legyen es.pikk-pakk kinovi!!!
Köszönöm szépen a választ!
Akkor ha jól értem, a te kisfiad sem fogyott, ugye?
Mi sem tudunk már másra gondolni... meglátjuk, mi lesz.
Ti milyen tápszer kaptatok végül? Mennyi idő alatt lett változás?
Ismét köszönöm! :)
És nálatok nem is volt hasfájás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!