Miket tud 15-16 hós babátok? Nem összehasonlítás képpen kérdezem, hanem pont ellenkezőleg. Pl. Tud oroszlánul vagy kacsintani-persze 2 szemmel, stb.
Az enyém táncol, énekel (felismerhető a dallama). Ha ki akar menni sétálni, hozza a cipőjét, ha nem reagálok rá, hozza az enyémet is. Le tudja nyomni a kilincset, kinyitja az ajtót. Lekapcsolja a gázt, amikor főzök, én meg nem értem miért nem fő már a leves. Tud kacsintani is.
Ha haragszom rá, és rákiabálok, odajön megveregeti a vállam, és ad egy puszit.
A lányom még csak 14 hónapos (de nemsokára 15). Épp kb 1 hete tanultuk meg hogy kell becsukni a szemünket.Csip csip csóka az nagyon megy.Mondom neki hogy csipp csipp és már tartja is a kezét:)
Oroszlánul nem tud még sajna de a kutyát azt utánozza.
Ami nagyon jó hogy az étellel itallal megkinál ha kérek, és van hogy kérnem sem kell,helyére teszi a dolgokat,(pl: hűtőmágnest a hűtőre,babát a babakocsiba,a játékait a dobozba,szennyes ruhát kidobja a szennyesbe),ki-becsukja az ajtókat, ha elhagyta vhol a cumiját akkor ha kérem megkeresi és odaadja,ha kérem simogat engem ill a kutyát,ha kertészkedek akkor ő is megkeresi a homokozóban a lapátját és odaül mellém betemetni amit én kiástam:)A "nemszabad" az többnyire hatással van rá,de van amikor meg sem hallja:)
Most hirtelen ennyi,de kiváncsi lennék a te gyerkőcöd miket csinál:)
Üdv.
Gondolom olyan hangot ad ki mint az oroszlán :) Tudod, ez olyan mint a pogácsát sütni :D
Én meg azon agyalok, hogy mi az összehasonlítás ellenkezője?!
Na, kicsit szétszórtan fogalmaztam, de azért értettétek. :) Bővebben: Nem azért kérdeztem, hogy dicsekedjünk babánk ügyességével, hanem mosolyogjunk egy jót, hogy mennyi mindent tudnak, és mindegyik baba mást. Amit nem lehet összehasonlítani, mert nincs értelme. Mondjuk, 14,5 hós kislányom tud oroszlánul, más babája meg odaviszi az anyuka cipőjét is, ha szeretne sétálni.
Ja, oroszlánul annyit jelent, hogy ha kérdezem, mit mond az oroszlán, akkor torokhangot ad ki, mint mikor ordít egyet az a jószág. A vicces az, hogy inkább ásítsához hasonlít, mert még nem tökéletes a hangutánzókája a babámnak.
Remélem érhető voltam.. :)
Amit már ő tud: nyávogni: nyáá, ugatni: va-va-va, oroszlánul, aztán nyeríteni, ami annyit tesz, hogy nyíííía!, aztán a bocira azt mondja, hogy mmmmm, ú nélkül. Halacskára tátog. Repülő hangját utánozza (reptér mellett lakunk). MA tanulta meg a csip-csip csókát. Fogja egyik kezével a másik csuklóját és a végén széttárja a kezét, de van, h összevissza csinálja.
Kacsint, 2 szemmel. Lapátot hozza, ha felsöprök. Apát mond, meg babát, pár napja engem meg atának hív. Apa sokszor iszik teát, úgyhogy mindig elkér 1 kanalat babám és a játékcsészében lévő levegőt kavargatja, mint Apa a cukrot. Ő is megkínál a saját kajájából leginkább akkor mikor már jóllakott. Tud kukucsolni, a szeme elé teszi a kezét, de van, hogy a homlokát sikerül csak letakarja. :)) Ha mondjuk neki, hogy hozza ide a pl. tigrist, akkor megkeresni és hozza. Pár napja rázza a fejét a nemre és az igenre meg bólint, asszem. :)
Most ennyi jutott az eszembe.
Jó babázást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!