Mikortól kell/érdemes átállni a napi 5x-i etetésről 4-re?
Figyelt kérdés
7,5 fél hónapos a babám. Most úgy vagyunk, hogy reggel este tápszer, tízórai: gyümölcs, ebéd: husis főzelék, uzsonna: zöldség-gyümi. Elég bélpoklos a kicsim, mindig elégedetlenkedik, ha abbahagyjuk az evést. Így arra gondoltam, mi lenne, ha nagyobb adagokat kapna, és csak 4x egy nap. A reggeli tápszert elhagynánk, gyümivel indítanának, aztán ugyanaz, csak nagyobb adagok. Ez hülyeség?
Foga még nincs, tejtermékeket, glutént hanyagolnám min. 1 éves koráig, tejpépet nem eszik (kiütéses lett).
Köszönöm
2013. júl. 27. 11:12
11/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm az értelmes, és körültekintő választ. Sok mindenben ugyanúgy gondolkozunk. Én is olvastam az 1-es típusú cukorbetegségről, sőt édesanyám bele is ásta magát ebbe rendesen, mert a párja cukros. Sok féle gyógyszert szedett 20 éve, és most egy éve, megfelelő táplálkozással (többek között glutén és tejfehérje elhagyásával) ma nem szed gyógyszert és normális vércukor értékei vannak. Így van egy élő példa előttem...ezért nem szeretném erőltetni ezeket a dolgokat. És igen, amúgy biztosan találkozni fog még ezzel, így valószínűleg érdemes kis mennyiségben bevezetni.
2013. júl. 29. 13:42
12/13 anonim válasza:
Szia! Utolsó vagyok. Nálunk a családban van sok cukros, igaz, 2-es típusúak, de előttem is van példa bőven, látom, mit művel a cukorbetegség. Nagyon szerencsés az, aki az egészségügyi útvesztőkben megpróbál maga eligazodni cukorbetegként. Sajnos a ma sulykolt ún. tápanyagpiramis, amely 50-55% szénhidrát fogyasztását sulykolja az etalon a dietetikusok és az orvosok körében is. Igaz, mára eljutottunk a teljes kiőrlésű gabonák dicsőítésig, de ezen nem tudunk túllépni, véleményem szerint azok csak egy fokkal jobbak a finomítottaknál. A cukorbetegek többsége sajnos inkább agyongyógyszerezi és inzulinozza magát, csak hogy megehesse ugyanazt a szénhidrátmennyiséget, mint korábban, ahelyett, hogy életmódot váltana. Befektetik a beteget a kórházba, ott x mennyiségű szénhidráthoz beállítanak y egységnyi inzulint. Hazamegy a beteg, beadja magának az y egységnyi inzulint, és voltaképpen ahhoz eszik, mert ugye akkor már szénhidrátot kell enni, különben rosszul lesz. Fordítva ülünk a lovon: az inzulint kellene változtatni a bevitt ételmennyiséghez képest, akkor nem lenne kötelező evés és a hízás. Hozzátartozik, hogy az általában idős betegek többségére nem lehetne ilyen matekozást rábízni. A glutén egy külön történet, még a nevében is benne van, hogy ragaszt, összetapaszt! Régen fehérlisztből és vízből készítették a csirizt a tapéta, stb. felragasztásához. Az szervezetünkben ugyanezt csinálja, sőt, a bélfalat is bizonyítottan áteresztővé teszi. Én alapból furának találom, hogy egy olyan anyagot egyek, amit amihez még fiatalon, fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetemet, különben később bajt okoz. ...biztos, hogy akkor arra olyan nagy szükségem van?!
13/13 anonim válasza:
OFF: húú elég ijesztő mekkora felelősség nyomja a vállunkat...most akkor mégis mi a helyes? bevezettem én is, pont ezért, hogy ha találkozik majd vele, óvoda, iskola stb. ne okozzon gondot. de milyen gyakran adjak glutént? és tejterméket? pl mit egyen a baba reggelire? az enyém szopizik korareggel utána van egy kisebb reggelije, viszont a gyümölcspürét nem szereti, darabosan megeszik egy minimális, jelentéktelen mennyiséget, de ez nem porció..reggel-délben-este főzelék kissé egyhangúnak tűnik...mit adjak neki? 9 hós..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!