Volt már, hogy megkérdőjeleztétek a gyermekorvos véleményét, döntését?
9 hónapos babámnak piros volt a torka meg 39 fokos láza volt így elvittem dokihoz. Meg voltak nagyobbodva még a nyirok csomók a füle alatt. Adott köptetőt meg antibiotikumot, Nurofen szirupot használtam meg hűtőfürdőt. Nem volt mandula gyulladása. Furcsállottam az antib-ot.. Végül is adtam neki 3 napig,de tovább nem..nem is mondta a doki, csak 3 napig javasolta,hogy adjam neki.
Ti ilyenkor felül bíráljátok -magatokban- a dokit? Egyet értetek vele? Beadjátok rögtön a gyógyszert?
Köszönöm.
mi bajod az antibiotikummal? Jobb mint a 39 fokos láz napokig....
És miért kéne megkérdőjelezni? gondolom nem azért tanult több 10 évig hogy feleslegesen irogasson antibiotikumot.
Én soha nem bírálom felül az orvos! Hogy jövök én ahhoz,aztán lehet több kárt okozok mint hasznot. Ő ezt tanulta én meg a hasamra csapok?!
Az lehet hogy nem jól döntött,de akkor keresek másik orvost!
És igen beadom a gyógyszert rögtön.
Igen, volt már rá példa, ezt az "orvost" le is váltottam, bánom, hogy nem hamarabb.
Kislányom születésekor mondtam neki, hogy családunkban halmozottan fordult elő csípőficam, mégsem küldött el csípőröntgenre, se ultrahangra.
2 hónapos volt a lányom, mikor mondtam neki, hogy magam is látom a ráncasszimetriát, márpedig én mindenképp szeretnék egy beutalót ortopédiára.
Szájhúzva megírta, látszott rajta, hogy nem tetszik neki, hogy így erőltetem a dolgot, csak legyintett, hogy igen, rövidebb ugyan az egyik lába szemmel láthatóan, de majd kinövi...
Szerencsére az ortopédián még utolsó pillanatban elkaptuk a problémát, terpeszpelenkát hordott hónapokig, ugyan még most sem tökéletes, de megúszta a pavlik kengyelt.
Elsősorban a megérzéseimre hallgatok mindig.
Ha egy megfázásos tünettel, ahol szemmel láthatóan nincs bakteriális felülfertőzés elvinném a gyereket (bár ilyennel amúgy nem is viszem dokihoz), antibiotikumot írna, ki se váltanám a gyógyszert.
Utolsó válaszoló! Nagyon egyetértek a hozzáállásoddal!
Kis lázra sosem adnék a gyerekeimnek antibiotikumot, hála Istennek, eddig nem is volt rá szükség, persze még kicsi, alig múlt 2 éves. Én a természetes gyógymódot pártolom, fokhagymát, mézet, s társait. Lázra pedig a priznicet. Eddig bevált.
Természetesen ha nagyobb baja lesz, visszük orvoshoz és kapja a gyógyszert is, de nem bármire. Igyekszünk minimalizálni az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!