Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetes korig nem lehet...

Hány hetes korig nem lehet egy babát ölbe kapatni?

Figyelt kérdés

Azt olvastam valahol, hogy egy újszülöttet nem lehet elkapatni. Tehát ha sír nyugodtan fel lehet venni, nem fog attól ölbe kapni. Viszont ahogy nő, egyre tudatosabb lesz, és akkor is sírnak, ha csak ölbe akarnak lenni. És innentől kezdve kapnak föl nagyon hamar. Itt a gyakorin is rengeteg olyan kérdést látok, hogy a baba sír ordít, ha meg felveszik ölbe, akkor nyugis mint egy kis angyal.

Mikortól kezdve kapnak fel könnyen? Kb 6hét? Vagy még előbb?

Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 25. 08:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azon a véleményen vagyok én is,h egy csecsemőnek szüksége van az édesanyjára.Az első fiam 7 hónapos koráig volt szinte mindig kézben,ekkor megtanult ülni és elvolt,már nem igényelte.A kicsi fiam most 4 hónapos és ugyan teljesen őszinte leszek nagyon várom,h vele is elérjük azt a kort amikor már nem kell mindig kézben legyen,de ennek ellenére alvás kivételével szinte mindig kézben van,m igényli.3 okból sem hagynék sírni egy csecsemőt.

1.Szüksége van az anyukájára,nem azért szerettünk volna annyira kisbabát,h most sírni hagyjuk.

2.A kisfiúknál a túl sok sírás ezáltal erőlködés következtében heresérv alakulhat ki ami azonnali műtétet von maga után/ismerősünkkel megtörtént/.

3.Manapság kezdik kutatásokkal alátámasztani,h a baba az első 6 hónapban következtetéseket von le.Tehát nagyon gyorsan megtanulja ezen hónapok alatt,h ha sírok nem vesz fel senki,tehát mivel nekik ez a kommunikációjuk rájön,h nem kell megnyílnia a szüleinek,hisz nem ér el vele semmit.Ami tinikorban állítólag ismét előjön,hisz megtanulta babaként,így a szülei előtt titkolózó lesz.

Manapság már "az erősíti a tüdejét" mondás is megdőlt,hisz a sírás nincs hatással a tüdő erősségére,gyengeségére.

Ezen felül nem ítélek el senkit,mindenki maga döntse el,h fel veszi vagy sem.Szerintem fontos,de ez az én véleményem és a tudomány mai álláspontja,ami lehet,h 10 év múlva ismét változni fog.Mindemellett már próbálkozunk a 4 hós babánkal is,h ne mindig kézben legyen,a játszószőnyeg,a youtoube-on tanult gimnasztika babáknak és a hinta,hordozó segítségével néha sikerül már 10-20 percre lerakni.Ha semmi nem válik be akkor jön az ilyen lábzsákos kabátka amiben általában mindig megnyugszik és elalszik.

Kisbabás szülőjnek üzenném,h már nem sok van és megoldódik a dolog,utána meg az lesz a gond,h futni kell utána. 😀😊

2016. júl. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!