Ha kislányunk 8 kg (72cm), akkor beletehetem olyan dönthető autósülésbe ami 9 kg-tól van? Egyáltalán mi különbség a 9 kg-tól és a súlykorlátozás nélküli ülések között.
Hát én még 0-18-kg-os ülésbe tenném, 5 hónapos volt a lányom amikor 0-18 kg-os ülést vettünk neki, már 9 kg volt ekkor, de nem ezen múlik!
Egyrészt a 9-18, vagy 9-36-os ülések nem köthetőek be mindkét irányba, csak menetiránynak megfelelően. A 0-18-asok viszont mindkét irányba beköthetőek. És amíg nem tud teljesen stabilan ülni, addig csak háttal utazhat a baba, és után is sokkal biztonságosabb háttal utaztatni. Vannak országok, ahol 4 éves korig is háttal utaznak a gyerekek, mert sokkal biztosnásgosabb.
Itt le is van írva, hogy miért...
Persze vannak olcsóbb ülések is ennél, nekünk sem ilyenünk van, a lényeg, hogy a 0-18 kg-os kategória a legalkalmasabb a hordozó után és ez is használható kb 3 éves korig!
A lányom 16 hónapos, és 15 hónaposan fordítottuk át az ülését menetirány szerint, bár én szívem szerint még hagytam volna, csak apuka nagyon hepciáskodott miatta...
És egyébként a lányom akkora, mint egy 2-2,5 éves, mert 90 cm és 14 kg, és nagyon kényelmesen elfér benne, és még van lehetőség a fejtámláját emelni úgy láttam 2 fokozattal, úgyhogy még nagyon sokáig elég is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!