Aki maga főz a babának, nincs bajba hogy mit? 8 hósak vagyunk, már elég sok mindent ehet, szeretnék neki változatosan főzni. De néha lövésem sincs.
Én is szakácskönyvet tudnék ajánlanni:W.Ungvári Renáta Kismama babakonyhája a címe, én nagyon szeretem, minden receptnek ott van a felnőtt változata is, hogy mit kell még hozzákeverni, kotyvasztani, hogy egy felnőtt adag is legyen belőle. Érdekes, könnyen elkészíthető vitamindús receptek vannak benne.
Szia!
Ez az én dilemmám is. Én is magam készítek mindent, és bizony feladja a leckét, hogy melyik nap mivel kínáljam a picim. Mi még távol állnuk attól, hogy azt egye amit mi, én kicsit óvatosabb anyuka vagyok, így külön főzök neki, egyelőre fűszerektől mentesen. Szereti így is nagyon, majd kicsit később fogok sózni, fűszerezni, cukrozni stb...
A különféle gabona jó ötlet, én azt minden másnap adom valamilyen gyümölccsel keverve (barack, alma, körte), tízóraira mindig gyümölcs van, általában valamilyen párosítás, alma körtével, stb... Uzsonnára adom a húst (én csak 4-szer egy héten), de lassan bevezetem a halat is. Tehát a hús krumplival, répával, almaszósszal. Vagy ha olyan ételt találok ki ami felfújja, mint például a brokkoli, akkor azt inkább délelőtt adom, hogy éjjel ne bántsák a szelek. Szoktam rizst is főzni vízben, és hozzá keverek gyümölcsöt. Hétvégén veszek házi túrót, és nekikezdünk a tejtermékeknek, és reményeim szerint új fejezet kezdődik a babám táplálásában, hiszen azzal megint lehet gyümölcsöket keverni, vagy akár natúr adni.
Üdv: 8 hónapos kislány anyucija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!