Rossz szülő vagyok mert 9 hónapos babámnál abbahagynám a tápszert?
akik kérdezik mikor hagynám abba és mondom hogy még fél csomaggal van és ennyi mindenki meglepődten néz rám.
Már nem egyszer ivott tejet reggelihez nem lett tőle semmi baja, mindennap kap joghurtot tejes ételt.
Napi 2-3 dl tejterméknek kell meglennie az meglenne a babámnál.
Nem érte mi ebben a rossz hogy nem szeretném már tápszerezni?!
Anno nem is volt tápszer most meg annyira erőltetik 1-2 éves korig...
Mi allergiásak vagyunk.Apuka is, de szerzett tejcukor, tejfehérje.(Lime-kór)miatt.Baba is az lett, de nem apuka miatt. 4 allergia:Tejfehérje, tejcukor, tojás, szója, glutén határon van.Tejet nem iszunk, de terhesség alatt ettem sajtot is néha, hogy nehogy allergiás legyen.Fertőzést kapott és másfél hétig kapott antibiotikumot, s az kinyírta a bélflóráját, sajnos.Rengeteget szenvedünk.Én nem adok, de nem is adnék tejterméket neki.Semilyet, mert régen azért voltak a gyerekek ellenállóbbak, mert nem volt fertőzött minden, már a talaj is ahol a tehénke legelészget.Ha szürkemarha teje lenne, az más.Dehát ki tudja azt megfizetni?
Ne adj neki tejet kérlek, amíg csak lehet, nem muszáj a krémtúró, jughurt, túrórudi, kekszek és más bolti vackokra sem rászoktatni.Helyette még olcsóbb is a gyümölcs.Nagyon igaz, hogy korunk népbetegsége a rák után az allergia lesz.én minden este imádkozok, hogy kinője ezeket a baba, most 10 hós.Ha valamelyiket kinőné, akkor sem adok neki, nehogy később kijöjjön újra.Sajnos ez az élet így drágább, de legalább felnőtt korában ehet már néha-néha ezt azt.
Lehet, hogy most nincs baja a babádnak a tehéntejtől, de később még lehet.
Én is tejérzékeny vagyok, és ez csak 20 éves korom körül jött elő.
Másfél éves kisfiam van, még soha nem kapott tehéntejet a gyerekorvosunk tanácsára. Azt mondta, hogy 1 éves kor után ha akarom, adhatok neki tehéntejet, de igazából jobb, ha továbbra is a tápszert vagy tejitalt kapja, így kisebb a kockázata a későbbi allergia kialakulásának, valamint a tápszer/tejital összetétele jobb a baba emésztőrendszerének. Én így is fogok tenni, 3 éves koráig marad a táp, ha szívesen issza, ha már nem kéri, akkor természetesen kipróbáljuk a tejet.
De 1 év alatti babának semmiképp nem adnék tehéntejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!