Rossz szülő vagyok mert 9 hónapos babámnál abbahagynám a tápszert?
akik kérdezik mikor hagynám abba és mondom hogy még fél csomaggal van és ennyi mindenki meglepődten néz rám.
Már nem egyszer ivott tejet reggelihez nem lett tőle semmi baja, mindennap kap joghurtot tejes ételt.
Napi 2-3 dl tejterméknek kell meglennie az meglenne a babámnál.
Nem érte mi ebben a rossz hogy nem szeretném már tápszerezni?!
Anno nem is volt tápszer most meg annyira erőltetik 1-2 éves korig...
Ma vittem a kisfiamat fejlődésneurológiai utánkövetésre és a doki pont a "lobbi" szót használta tápszer ügyben.
Bár ő sem ajánlotta a tejet egy éves kor alatt csak utána.
Akkor még egy darabig fogja kapni a tápszert.
Annyit még írnátok nekem ha esetleg abbahagynám a tápszert helyette mit adjak neki vacsira?
tejpép jó lenne?
Én úgy tudom 5deci tejalap kell 1 éves koráig.Én is ezért adok tejpépet neki,meg krémtúrót és joghurtot 7hónapos kora óta.Ugyanis 6hós korától csak vacsira fogadja el a tápszert.Már 9,5hós és alig eszik meg vacsira 120-150milit 8hós korától az előtte fogyasztott 270-300mili helyett.
Szerintem se jó ha tejet adsz helyette,de ha tényleg bele tudsz diktálni 3deci tejterméket,akkor szerintem annyira nem nagy gond.Én még csak 22 éves vagyok,anyám mondta hogy fél évesen kaptam már higított tejet,viszont hugomnak már nem adott,aki most 5éves,mert szerinte se tej már a mostani tej.Mamám mesélte pont tegnap,hogy anyám huga és öccse rendes tejet kaptak teával felöntve,mert akkor nem volt sokféle tápszer,a gyerekek meg nem bírták és muszáj volt valamivel etetnie.De hozzáteszem,hogy anyámnak ez a két testvére közül az egyik tök vékony a másik meg allergiás csomó mindenre.Ellenben anyám és a bátyja,akik nem kaptak fél éves koruknál elöbb tejet,tök egészségesek és nem alultápláltnak néznek ki.Nem tudom van-e öszefüggés,de végülis ha van keret tápszerre,meg is eszi a gyerek,akkor inkább azt adok neki.
19.vagyok
Egyébként nekem olcsóbban kijön a tápszer,mintha tejjel tömném.1doboz(400g) elég vagy 3 hétre és kb 250ft-ba kerül.De ha teljes áron venném is 2000max.Ha a tej meg annyira ízlik neki és abból állom a napi 500milit,akkor 2nap alatt elfogy egy zacsi,ami jobb esetben is 200ft.Tehát akkor 10nap alatt elment rá neki 2ezer ft,tehát kb ugyanott vagyok vele.ÉS akkor már inkább tápszert adok,mert abban össze van téve minden neki szükséges vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!