Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz szülő vagyok mert 9...

Rossz szülő vagyok mert 9 hónapos babámnál abbahagynám a tápszert?

Figyelt kérdés

akik kérdezik mikor hagynám abba és mondom hogy még fél csomaggal van és ennyi mindenki meglepődten néz rám.

Már nem egyszer ivott tejet reggelihez nem lett tőle semmi baja, mindennap kap joghurtot tejes ételt.

Napi 2-3 dl tejterméknek kell meglennie az meglenne a babámnál.

Nem érte mi ebben a rossz hogy nem szeretném már tápszerezni?!

Anno nem is volt tápszer most meg annyira erőltetik 1-2 éves korig...

2013. júl. 22. 17:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj, utolsó, a lobbi az, amikor a 3 éves gyereknek junior italt akarnak vetetni 3000 ftért, de egy 9 hónaposnak még szüksége van a fejlődéshez anyatejre VAGY tápszerre!
2013. júl. 22. 17:30
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
De van valami konkrétum amiért nem akarod tápszerezni???Mi az oka???A gyereknek nem ártasz vele, de a korán bevezetett tej miatt később lehet allergiája! Ami koránt sem biztos, hogy most fog kijönni rajta! Szerintem ha elfogadja a tápszert szívesen, egy éves korig vár, az már nem olyan sok, vagy kérd ki a védőnő és a gyermekorvos tanácsát!
2013. júl. 22. 17:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem. Ha van rá pénzed, akkor miért gondolod, hogy a tehéntej jobb lesz a 9 hós babának? Amúgy nem napi 2-3 dl "kell meglennie", hanem 5 dl az ajánlott napi szükséglet az ilyen korú babáknak. Igen, anno nem is volt tápszer, viszont a tehéntej sem ilyen volt mint ma. Ha csak nem az otthon lefejt tejet adom a gyereknek, akkor nem tudhatod, hogy mi van benne, milyen gyógyszert kapott a tehén, hogy többet termeljen... Én sem vagyok annak híve, hogy a gyerek 2-3 éves koráig tápszert kapjon, mert az túlzás, de az is, hogy 9 hósan tejet adj neki, mert régen sem volt tápszer...
2013. júl. 22. 17:47
 14/22 anonim ***** válasza:
51%

Ma vittem a kisfiamat fejlődésneurológiai utánkövetésre és a doki pont a "lobbi" szót használta tápszer ügyben.

Bár ő sem ajánlotta a tejet egy éves kor alatt csak utána.

2013. júl. 22. 17:54
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
34 éves vagyok, korán kaptam tehéntejet, mert nem ment a szoptatás, aminek tejfehérje allergia lett a vége. Ha ez annyival elkerülhető, hogy még pár hónapig adsz tápszert, én ezt választanám. De ez csak az én sztorim.
2013. júl. 22. 18:56
 16/22 A kérdező kommentje:

Akkor még egy darabig fogja kapni a tápszert.

Annyit még írnátok nekem ha esetleg abbahagynám a tápszert helyette mit adjak neki vacsira?

tejpép jó lenne?

2013. júl. 22. 20:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Végül is jó az is, de az is mű cucc, szóval akkor meg már mindegy ha marad a tápszer szerintem.. legalábbis abban több tápanyag van amire szüksége van.. de már jobb mint a sima tej..
2013. júl. 22. 21:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokan ellenségnek tekintenek a tápszerre,pedig nem az.Az anyatej után a legjobb táplálék a BABÁNAK,mer bizony a te kilenc hónapos kisfiad BABA.Napi fél liter tejterméknek kell meglennie egy ilyen kicsinél,ami túllóg azon,hogy elcsipegeti a sajtot.A tehéntej különösen tiltólistás,lehet most nincs semmi baja tőle,de simán kijöhet a laktózérzékenység vagy bármi más,akár 1 év múlva is,vagy még több.Azzal nincs baj,ha nem akarod egész nap tápszerrel tömni,az ebédet,tízórait,uzsonnát stb nyugodtan kiválthatod,de tehéntejet NE adj neki!
2013. júl. 22. 21:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom 5deci tejalap kell 1 éves koráig.Én is ezért adok tejpépet neki,meg krémtúrót és joghurtot 7hónapos kora óta.Ugyanis 6hós korától csak vacsira fogadja el a tápszert.Már 9,5hós és alig eszik meg vacsira 120-150milit 8hós korától az előtte fogyasztott 270-300mili helyett.

Szerintem se jó ha tejet adsz helyette,de ha tényleg bele tudsz diktálni 3deci tejterméket,akkor szerintem annyira nem nagy gond.Én még csak 22 éves vagyok,anyám mondta hogy fél évesen kaptam már higított tejet,viszont hugomnak már nem adott,aki most 5éves,mert szerinte se tej már a mostani tej.Mamám mesélte pont tegnap,hogy anyám huga és öccse rendes tejet kaptak teával felöntve,mert akkor nem volt sokféle tápszer,a gyerekek meg nem bírták és muszáj volt valamivel etetnie.De hozzáteszem,hogy anyámnak ez a két testvére közül az egyik tök vékony a másik meg allergiás csomó mindenre.Ellenben anyám és a bátyja,akik nem kaptak fél éves koruknál elöbb tejet,tök egészségesek és nem alultápláltnak néznek ki.Nem tudom van-e öszefüggés,de végülis ha van keret tápszerre,meg is eszi a gyerek,akkor inkább azt adok neki.

2013. júl. 23. 08:45
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

19.vagyok

Egyébként nekem olcsóbban kijön a tápszer,mintha tejjel tömném.1doboz(400g) elég vagy 3 hétre és kb 250ft-ba kerül.De ha teljes áron venném is 2000max.Ha a tej meg annyira ízlik neki és abból állom a napi 500milit,akkor 2nap alatt elfogy egy zacsi,ami jobb esetben is 200ft.Tehát akkor 10nap alatt elment rá neki 2ezer ft,tehát kb ugyanott vagyok vele.ÉS akkor már inkább tápszert adok,mert abban össze van téve minden neki szükséges vitamin.

2013. júl. 23. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!