Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azoknál a babáknál (pl.13-14hó...

Azoknál a babáknál (pl.13-14hós), akiknél az este úgy néz ki, h vacsora-fürdés-tej/tápszer, mikor vannak ezek, és mit vacsoráznak?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert mostanában 14hós kislányom éjjel felébred 3 körül,és addig nem tud visszaaludni, amíg nem kap tápszert. Arra gondoltam, talán azért lehet éhes(sztem tuti, h az), mert nem elég neki a délutáni+esti ennivaló. Délután (kb fél5) egy nagy szelet vmilyenes kenyér+joghurt, fürdés (fél8 tájt), vacsora 260-270ml tápszer. Lehet, h át kéne állnunk a fenti "menetrendre"? Ti hogy csináljátok? Nagyon érdekel!

Nálatok ennyi idősen a vacsora csak tápszer? Vagy fürdés előtt(de mennyivel?) vmi szilárd, és fürdés után a tápszer? Hogy tud még a szilárd után tápszert inni? Szóval nem értem...:)

2009. okt. 21. 10:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

szia!

A kisfiam most 16 hónapos. Ő egészen a nyaralásig nem volt hajlandó szilárd ételt enni vacsira, kizárólag kb 3dl tápszert fürcsi után, vmikor még délután is csak azzal lett teltségérzete - szerintem. Aztán hazajöttünk a nyaralásból (ahol összeszedett valami fertőzést, hasmenése volt, csak tápszert evett)azóta minden este meleg kaját eszik, azt amit délbe ettünk pl. levest, vagy főzeléket, ha az nincs, akkor üveges bébikaját, ilyesmi, sőt két napja megeszi a virslit is kenyérrel. szendvicset nem eszik értem ezalatt a vajaskenyeret felvágottat, kizárólag a házi szalámit:) - tudja mi a jó! fél 8 körül van a fürcsi utána eszik egy kis tápszert sőt néha már valamikor azt sem, csak kizárólag vizet iszik. Most 1-2 napja 7-kor kel, akkor megissza a szokásos adagját. Ha éjszaka felkel -előfordul, hogy ordítva ébred, nem tudom miért - csak vizet adok neki.

Ő nálunk fokozatosan szokott rá a vacsira, hiába ettünk mi előtte, általában együtt vacsiztunk, nem kellett neki, hiába kínáltam, és egyszercsak vacsorát követelt, szerintem várj még, majd nálatok is ez lesz, vagy fokozatosan próbáld erre szoktatni, majd csökken a táp mennyisége is. Én különben nem vagyok tápellenes van benne vitamin. Remélem tudtam segíteni. Ja, mi egyébként sokat vagyunk kinn délután a levegőn, még ilyen időben is du. 2 órát biztos, az pedig csinál étvágyat rendesen.

2009. okt. 21. 14:06
 12/17 anonim ***** válasza:

első vagyok,

7 körül tápi 200 vagy több. szopi volt de sajna a hányásos hasmenéses korszakban nem kellett neki és azóta se kell.

8-9 körül pép

délben vagy később főzi, délelött is alszik

délelötti alváskor táp. amin elalszik vagy tea, nem sok 100-120 ml

délután gyümi 3-4 körül, alvás után.

este vagy pép vagy főzi. 6-7 körül

fürcsi az 7 körül van mert addigra nyünyi

majd lefekvéskor 200 vagy több tápi

az alvások elött tápit kap. ez neki az alvás rituáléja. ez jelzi hogy most szundi van.

így szerintetek jó???

2009. okt. 21. 17:08
 13/17 anonim ***** válasza:

első vagyok ismét.

1 éves lesz a picurkám a hó végén.

2009. okt. 21. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tejérzékeny kissrác anyuja, sztem a tied is jó, legalább nálatok van 10órai is!

Bár én arra nem tápit adnék, hanem vagy tejpépet, vagy gyümit, esteleg valami rostos gyümilét. De egyébként sztem teljesen jó úgy is,a hogy csinálod, ha nektek így jött be, akkor ne változtass!

Egyébként kinek mennyit iszik naponta a gyerek? Nekem 2-3 pohárral, 2,5 dl-es a pohár. Mindenki mondja, h kevés, de nem iszik meg többet.

Sztetek?

2009. okt. 21. 17:13
 15/17 anonim ***** válasza:
ha milumil tápszert adok a picinek akkor a sinlacot is keverhetem mondjuk a főzivel és naturban meg a megszokott tápot kapja?
2009. okt. 21. 17:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Persze, a sinlac leginkább erre való.

Lehet belőle tejpépet is csinálni, de ocsmány íze van, a főziben pedig nem érezni.

2009. okt. 21. 17:21
 17/17 A kérdező kommentje:

12:27-es!:) megéhezik a babád a vacsora után még a tápszerre? Lemegy neki? Én is így tervezném majd, de félek kipróbálni, mert mi van, ha nem kéri a tápszert este? Az fontosabb este, mint a főtt kaja, nem? Nem tudom.

Na, és az uzsonnaidő mikor van?

Nagyon köszönöm a válaszokat,legalább lett egy kis rálátásom a dologra.

2009. okt. 22. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!