Azoknál a babáknál (pl.13-14hós), akiknél az este úgy néz ki, h vacsora-fürdés-tej/tápszer, mikor vannak ezek, és mit vacsoráznak?
Azért kérdem, mert mostanában 14hós kislányom éjjel felébred 3 körül,és addig nem tud visszaaludni, amíg nem kap tápszert. Arra gondoltam, talán azért lehet éhes(sztem tuti, h az), mert nem elég neki a délutáni+esti ennivaló. Délután (kb fél5) egy nagy szelet vmilyenes kenyér+joghurt, fürdés (fél8 tájt), vacsora 260-270ml tápszer. Lehet, h át kéne állnunk a fenti "menetrendre"? Ti hogy csináljátok? Nagyon érdekel!
Nálatok ennyi idősen a vacsora csak tápszer? Vagy fürdés előtt(de mennyivel?) vmi szilárd, és fürdés után a tápszer? Hogy tud még a szilárd után tápszert inni? Szóval nem értem...:)
vacsi: pép vagy főzi
fürcsi
táp, mikor mennyi. változó
de nálunk ettől függetlenül felkel éjjel elég sokszor.
azt mondják a szeparációs szorongás miatt, de nálunk folyton ez volt. éjszaka többször kel, tea cumi és alszik.
mostanság viszont ott kell maradnom és fogom a kezét, vagy is ő fogja, szorítja ameddig el nem alszik.
Szia!
14 hós lányomnál még nem váltottam ki a reggeli, ill az esti tápszert.
7kor 210 tpsz
9kor szendvics,vagy péksüti
12 ebéd
17kor gyümi,joghurt
19kor fürcsi utána 210 tpsz
És reggelig alvás.
Ha kiváltanám a tápszert először a reggelit kakaóval utánna rövid idővel úgyis kapja a reggelit.
Majd a vacsit,de akkor az ör órai kaját lecserélném valami laktatóbbra.
Én a kislánynak délelőtt adok gyümölcsöt, és uzsonnára a tartalmasabbat, h éjjel jobban aludjon, hátha jobban tele van a bendője így. Az időpontok nagyjából stimmelnek.
Voltak már zűrös éjszakáink a szep.szorongás miatt is, de az teljesen más volt. Most akkor alszik csak el, ha enni kap.
Kedves első! Mikor van pontosan a vacsora+fürdés+tápszer ideje?
Szia!
Az enyém 14 hós, kissrác.
Az egész napot leírom inkább, úgy látszik az egész, egybe.
Reggel 8-kor tápszer vagy gyümölcs pl. 1 banán, összekeverve tápszerrel.
Tizórai nálunk nem alakult ki, egy-két darab piskótatallér, vagy pár katona kenyér, lekvárral, felvágottal, ez nehéz doog, mert tejérzékeny, és nagyon kell figyelnem a szalámikkal. Van amikor nem is kér semmit.
Délben van az ebéd, húsleves, zöldségekkel, vagy valami tészta, fasírt krumplival, ha nem ivott reggel tápit, akkor valami főzelék, és abba is keverek a tápból.
Négy órakor van az uzsonna, megint gyümi, egy banán, vagy tejbepapi tápszerből, esetleg speciális tej nélküli tejpép.
Az este úgy néz ki, h 6-7 órakor ér haza a párom, akkor együtt "vacsizunk", ha olyan az étel, akkor kap egy pár falatot, tényleg nem sokat, tegnap pl bolognai volt, kb 3 szál tésztát, és egy pici husit evett belőle. Ezt azért csináljuk, h egy kicsit együtt legyen a család, ha nem tejmentes a mi ételünk, akkor egy babpiskóta, piskóta tallér.
Este fél nyolckor fürdetünk, utána tápszer, elfelejtetem a reggelihez leírni, reggel is 210 ml tápszert eszik, és este is. /210 ml víz, 7 kanál táp/. Régebben megette a 240-et is, de sajnos már nem igen ízlik neki, kakaóporral, Maci kávéval csinálom, vagy főzök vízből karamellát, és abba keverem.
Sztem a babád nem éhes, csak rászokott a kajálásra. Ez olyan lehet, mint akik teáztatnak. Próbáld talán meg, h estére tejpépet adsz, jó sűrűre keverve, az majd eltelíti, és éjszaka ha ébred, ne adj neki enni, csak vigasztald meg. Tegyél úgy, mintha nem tudnád, h kaját kér, legyen természetes, h nem eszik. Egy ekkora babának már ki kell bírnia, h nem eszik éjjel. Gondolom eddig is kibírta, tehát sztem csak rossz szokássá vált.
Mondjuk azt is megpróbálhatod, h este 7 óra felé még adsz egy kis szilárdat, ahogy mi.
Az étrendetek sztem kiváló, nem nagyon tudom elképzelni, h éhes, még az lehet, h a fogacskák vacakolnak, és megnyugtatja a cumisüveg, ahogy szívja, masszírozza az ínyét.
Hát igen. Most, h Téged is olvaslak, tényleg nem az "éhezésben" lehet a bibi. Azt nem is írtam, h pl. két éjt átalszik, aztán az van vagy 3x, ami ma is, aztán megint alszik egész éjszaka, sőt, reggel 8 után is alig akar felébredni. Pedig minden napunk ugyanúgy zajlik evés terén.
Az uzsonnára kenéyr+joghurt helyett adjak tejpépet?
Nekem 15 hónapos, anyatejes volt, tápszert sose kapott, csak ezeket a tápszer alapú tejpépeket.
Reggeli 7 körül tejpép és egy pohár tej.
(A tejpépet bolti tejjel keverve, nem vízzel)
10 ó Tízórai joghurt.
12-13 ó ebéd. Főtt étel, főzelék.
15 ó gyümölcs (egy banán+ fél alma reszelve, üveges gyümi)
18 ó vacsi, főtt étel, főzelék, bébikaja.
Utána a család többi tagja hideget vacsizik, a pici meg eszik velünk egy kis kenyeret, felvágottat, sajtot, paradicsomot...
19 ó fürdés
Utána egy fél pohár bolti tej és 8 előtt már alszik is reggel 7-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!