Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted megtudnánk így élni...

Szerinted megtudnánk így élni albérletbe?

Figyelt kérdés
kb az össz. bevételünk 240 ezer forint. albérlet 55+rezsi(nem nagy lakás 47m2 es) szerintem 100 lenne az albérlet rezsivel,új építésű,szóval a fűtés sem lenne sok. hitelünk nincsen. Autónk van,arra a benzin nagyon max 20 ezer 1 hónapban. Szerintetek? ja van egy kislányunk! Nagyon nagyon szeretném,de nemtudom,hogy kijönnénk-e..... ti hogy látjátok?

2013. júl. 18. 12:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
37%

Annyira sok eszűek vagytok,már nem tudok mást mondani! :D

Havi negyven ezer forintot költ a párom üzemanyagra egy hónapban,már több,mint a kérdező által elköltött,két hét múlva nyaralni megyünk, a lakást pedig bútor és berendezés szinten folyamatosan újítgatjuk és emellett marad,ami marad....amit már le is írtam az előbb.

Szerintetek,ha úgy maradna meg a megtakarításunk,hogy közben kuporgatunk egész hónapban és csak és kizárólag a kötelezőkre költünk és olcsó kaját veszünk,akkor mondtam volna a kérdezőnek azt,amit?

Nem!

Hát akkor?

Nekem továbbra is az a véleményem,ami,kérdező,te meg döntsd el,hogy mit gondolsz.

albérlet: 58ezer

rezsi: 38ezer

net/tv: 4ezer

útiköltség: 40ezer

kaja: 50ezer

gyerek: 30ezer

Ez 220 és még mindig marad 20ezrünk nyaralásra eltenni,ruhát venni,szórakozni menni, ha valami elromlott,javítani.

2013. júl. 18. 13:16
 12/38 anonim ***** válasza:
69%

9-es,te meg külön okos vagy! Tudom-e mennyi pénz 100ezer? Hogyne tudnám,fogalmad sincs,hogy mennyit dolgozik a párom ezért!!!

De hogy nem vagy képes megérteni azt,hogy ezt miért írtam,az a te bajod... persze a rosszmájúság megint megjelent,mint a pénz kérdésnél mindig...

2013. júl. 18. 13:18
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
240ből lazán meg lehet élni...120kiadásotok lenne,120maradna kajára...mi tudod mennyiből kajálunk hárman?40-60ezerből....ÉS a pici hozzátáplált már javában,de tápszeres is még és még nem eheti amit mi igy nagyon sok plusz megy el rá...
2013. júl. 18. 13:33
 14/38 anonim ***** válasza:
Mi is kb ennyiből élünk, igaz, nem albérletet, hanem hitelt fizetünk, úgy jön ki hasonlóan. Rezsire számolj egy 47 m2-es lakásnál minimum 50 ezret havonta (panel? akkor télen inkább 70), de ez az a rész, amin lehet spórolni valamennyit.
2013. júl. 18. 13:34
 15/38 anonim ***** válasza:
Írta,hogy újépítésű.
2013. júl. 18. 13:35
 16/38 A kérdező kommentje:
új építésű társasház,de most néztem a honlapon és már 50ért is vannak lakások. :) akkor 100ból tutira kijönnénk még télen is,sőőt.... annyit ír,hogy egyedi cirkó fűtés....az tudom,hogy gáz fűtést jelent,de akkor az sok lenne? mondjuk új radiátorok vannak,szóval mi állítanánk,hogy mennyit fűtünk. szóval ebben a rezsiben a 100 asban,szerintetek benne van közösköltség meg minden,úgy is kijönne? Jaaa tvt lehet nem kérnénk,mert ugye most lesz ez az átállás és 7 adó ingyenes,nem nagyon szoktunk tvzni,a babánk meg dvd-zik,szóval nem kéne a tv szerintem,elég lenne a 7 adó is....
2013. júl. 18. 13:40
 17/38 anonim ***** válasza:
12es! Elég kicsavart gondolkodásod van. Leírtad, hogy egy százassal többől félre tudtok rakni és ezzel azt gondolod olyan sokat segítettél a kérdezőnek? Én is támogatom a költözésben a kérdezőt, mert másképp nem megy csak úgy ha belevágnak, de én nem úgy biztatom erre, hogy verem a vállam, hogy mennyivel több van nekünk és mégis tudunk félretenni.Ennek semmi értelme. Értem én, hogy 100 marad és ennyivel több van nektek, de írod, hogy néha kevesebb.Akkor a kérdezőék már 0án vannak. Nem biztos, hogy jó ennyire hónapról hónapra élni, de ha nincs más lehetőség akkor meg kell próbálni.12es nem értjük egymást, de van ilyen.:)A rosszmájúságról meg csak annyit, hogy nincs okom rád irigykedni.
2013. júl. 18. 14:23
 18/38 anonim ***** válasza:

Utoljára írom le,hátha sikerül megértetnem Veled,bár szerintem tök reménytelen...

Nem napról napra élünk a 240-ből,ami azon felül van,amin te ugrálsz folyamatosan. :) most pl. azért marad kevesebb,mert mint írtam,nyaralunk,illetve olajcsere is volt az autóban...

A 240 az,amiből átlagban élünk úgy,hogy nem nélkülözünk,csak egy kis megfontoltság kérdése az egész és kész. Tudunk az alapokon felül is venni ezt-azt,ezt én is és már mások is leírták,de te csak kötöd az ebet a karóhoz. :)

2013. júl. 18. 14:35
 19/38 anonim ***** válasza:

Ja és mellékesen,ha én,ilyen helyzetben így nem adhatok tanácsot a kérdezőnek,akkor te se tedd,csak akkor,ha pontosan olyan helyzetben vagy,mint ami a kérdésben van!

Vagy a te véleményed csak úgy egyszerűen leírva,hogy áá,ez így szűkös,az hasznos válasz,én aki,konkrét példával próbáltam megmutatni,hogy lehetséges az kicsavart,haszontalan és felvágás is ráadásul? :D

2013. júl. 18. 14:38
 20/38 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nálunk ennél lényegesen kevesebb a bevétel mégsem érzem, hogy ne tudnánk kijönni belőle. Nehéz megszokni, de szervezés kérdése az egész :D

A mi bevételünk kb 170 ezer ft havonta. Az albérlet rezsivel kb 60 ezer ft. A maradékból kell gazdálkodni egész hónapban plusz félretenni a váratlan helyzetekre. Teszem hozzá nem éhezünk és van egy másfél éves kisfiunk, autónk is.

2013. júl. 18. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!