Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itt mindenki babája forog már...

Itt mindenki babája forog már 3 hónaposan, illetve felülnek már 6 hónaposan?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 14:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Tényleg túl sok itt a csodababa...

Csak megnyugtatásul, az én babám 7 és fél hónapos, 5 hónapos kora óta forog és 2 hete kúszik. Ennyi. Nem mászik, nem ül, nem áll fel. Nem hinném, hogy le van maradva.

Minden baba másképp fejlődik, biztosan van olyan is, amelyik 6 hónaposan már háromismeretlenes egyenletet old meg, de nem kell vele foglalkozni. :)

2013. júl. 16. 14:40
 12/28 anonim ***** válasza:

Én meg azt nem értem, hogy ez miért fontos.

A lényeg, hogy idősávon belül teljesítse, amit kell, mert ha az nincs meg, akkor esetleg kell gyógytorna vágy más segítség. Hogy mennyivel előbb csinál valaki valamit, az meg annyira mindegy. Ebből később semmilyen előnye nem származik.

Amúgy én mindkét végletet ismerem. 3 gyerekem van. Első Lassabban haladt az átlagnál, második átlagosan, a harmadik mozgásfejlődése pedig gyorsabb volt, és bizony pont annyi idősen tudta azokat, amiket a kérdésedben írsz.

Tehát a nagy lányom 6 hónaposan tudott csak átfordulni, a pici meg egyedül felült ennyi idősen. Na és?

Ma a nagy is remekül "teljesít, hamarosan iskolás lesz...

2013. júl. 16. 14:40
 13/28 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele ki mit ir. Tapasztalatbol irom mivel en is jol megijedtem annak idejen itt olvasgatva. Kisfiam 4 honaposan hasra teve nem emelte fel teljesen a fejet. Itt olvasva mar neurologushoz kellett volna vinnem stb. Jol meg is ijedtem es rohantam a vedonohoz. O probalta megmagyarazni, hogy nem lat semmi gondot a kisfiammal de, hogy lenyugodjak beszel a dokival es kapunk egy beutalot, hogy megnezzek. Mikor odaertem, letettek a kisfiam egy kispledre a rendelobe es csak neztek ram, hogy minek vittem oda a tok egeszseges gyereket ok ilyet meg nem hallottak, hogy ennyi idosen panikolni kene mert nem tartja egyenesen a fejet hasra fektetve. Ma lassan 4 eves a kisfiam es teljesen egszseges semmi gond vele az egvilagon. Ugyhogy ebbol azt a kovetkeztetest vontam le, hogy ha egy baba nem csinalja a nagykonyv szerint a dolgokat attol meg nem jelenti azt, hogy sosem fogja csinalni.

Kisfiam majdnem 5 honapos volt amikor amikor hasrol hatra vagy vissza tudott fordulni. Stabilan ulni joval 6 honapos kora utan ult. Hamarabb maszott mint ult.

2013. júl. 16. 14:43
 14/28 anonim ***** válasza:
A fiam 3 hósan fordult hátról hasra,de csak jobbra. 6 hónapos volt,mire fordítva is ment neki,balra pedig csak 6.5 hósan. Aztán beindult,elkezdett tolatni,kúszni,7.5 hósan felült,felállt,elkezdett mászni egy hét leforgása alatt,2 héttel később már kapaszkodva lépegetett,most 9 hónapos és egyedül álldogál.
2013. júl. 16. 14:46
 15/28 anonim ***** válasza:
53%
Igen az enyém 4 hónaposan forgott mindkét irányba, 6 hónaposan mászott és felült. 7 és fél hónaposan felállt, aztán kapaszkodva lépegetett, 10 hónaposan indult el egyedül. DE, hozzáteszem az én lányom mindent előbb csinált mint az átlag. Az még hogy azt olvasod néha, hogy egy-egy baba előbb csinált ezt-azt, az nem azt jelenti hogy minden baba. Látod te is olyan válaszokat kaptál, amiben azt írják hogy nem csinálták ennyi idős babák még ezeket. Nem kell hasonlítgatni a gyerekeket, mindenki más ütemben fejlődik. Ha valaki azt írja, hogy 6 hónaposan már ült a babája, azt nem jelenti azt hogy hazudik, legalábbis én nem teszem.
2013. júl. 16. 14:46
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia! MI a gyors fejlodesnek isszuk a levet :( orultem en is milyen gyors a fiam... 1 evesen szulinapra mar motort kapott mert ugy szaladt mar, 5 hos volt mikor eloszor felallt...

Nem jo... En mar tudom... Most egy 3 es fel eves gyereket gyogytornaztatok emelgetek a visszamaradt csecsemo reflexek miatt... Nalunk a maszas 2 hetig volt ~5 honapos lehetett es rajott hogy jobb allni... Most ha negykezlab van nem bir felnezni a plafonra mert osszecsuklik a keze. Ha ugyanebben a pozban kell jobbra forditani a fejet bal konyoke csuklik es ugyanez forditva is ... Beszelni nem igazan tud 70 szavas a szokincse es ez is mind a visszamaradt csecsemo reflexeknek koszonheto .. Most tsmt trening van...

2013. júl. 16. 14:52
 17/28 anonim ***** válasza:

Nem kell ezekkel foglalkozni, mert ez ég világon nincsen semmi jelentősége. Az ilyen "büszke" anyukák egyrészt flusztrálják a többi anyukát, akiken a babájuk hiába fejlődik nagykönyv szerint, mégis aggódjon, hogy jajj, mikor csinálja már, minden rendben...főleg első gyereknél. Másrészt ellenérzést vált ki, mert mégis mire henceg? Miért? Mi van akkor ha ilyen gyorsan fejlődik? És mi van, ha az én lányom meg lassabban? Az övé jobb? okosabb lesz, sikeresebb? Ugyan már...

Minden gyerek máshogy fejlödik, és ez így természetes.

Itt a tipikus példa, amit 3. válaszoló írt:

"4 hónaposan fordult át a legkisebb fiam, 7 hónaposan már állt a kiságyban, ülni 9 hónaposan tudott, menni pedig 13 hónaposan:)"

Ezzel szemben itt az én lányom, aki 6 hónaposan fordult át, sőt egyik irányba csak éppen mielőtt betöltötte volna a 7 hónapot, előtte 1 nappal, akkor is úgy, hogy megmutattam neki, hogy kell! 10 hónaposan kezdett mászni, sőt, már majdnem 11 hónapos volt, és ekkor ült fel először önállóan! Mégis 12 hónaposan már elkezdett járni, mit járni, szaladni :)

Szóval most ha így nézem, hiába volt szinte késésben mindennel, a járással mégis "beelőzte" azt, aki minden korán csinált...

Úgyhogy egyrészt semmi jelentősége, és egyébként is mindenki azt ír, amit akar...

Nem lóverseny, és ettől aztán semmi nem múlik a későbbi életére nézve. Az anyukák egyszerűen csak versengenek, szeretnek dicsekedni...bár ezen mások csak nevetnek :)

2013. júl. 16. 15:01
 18/28 anonim ***** válasza:

Az én fiam is extra gyorsan haladt a mozgásfejlődésben, 6 hónaposan már felállt, 9 hónaposan indult el magától. Most 28 hónapos és nincs különbség közte és a vele egy idős barátnője között. Vagyis de: a barátnő lassan 1 éve szobatiszta, az én cseppem még most is tojik az egészre. ;) Majd halad mindenki a saját tempójában, ki ebben van előrébb, ki abban.

A lányom lassabb ütemben fejlődött, 7 hónaposan forgott, 8 hósan ült és állt fel, 11 hónaposan indult el.

2013. júl. 16. 15:08
 19/28 anonim ***** válasza:

utolsó előtti írta jól...nem tudom miért,de az anyukák szerintem azt hiszik ez valami verseny!"Az enyém már 4 hónaposan forog,6 hónaposan ül,mászik..."

DE van ennek hátulütője,mert nem feltétlen jó,ha ennyire korán csinálja a dolgokat!

Mikor első fiam pici volt én is stresszeltem,mert 6 hónaposan még csak forgott, 10 hónaposan kezdett mászni,ülni.

Viszont most 2,5 éves, nagyon jó,koordinált a mozgása,gyönyörűen,érthetően beszél,szobatiszta és nagyon okos(a védőnő,doki szerint mielőtt azt mondanátok elfogult vagyok:))Szóval kérdezem én,kit érdekel mikor kezdett el forogni???Ha nincs "extrán" lemaradva,tehát benne van abban a tartományban amiben az adott mozgásokat meg kell csinálnia akkor minden oké!

Amúgy meg arról soha senki nem beszél,hogy más is létezik,nem csak a mozgásfejlődés!

Pl.2.fiam 6 hónaposan egyszer megfordult,de ennyi...néztem mi lesz ebből...aztán 3 hét alatt kijött 4 foga,most 7,5 hónapos és már kutyázik.Persze hogy lassabb volt a mozgásfejlődés mikor jött a foga,hiszen nyűgös is volt,nem is érdekelték a játékok!

Az egész fejlődés egy összetett dolog és nem szép,ha versenyt csinálnak egy-egy mozzanatából...Ez persze nem szándékos,de nem is értem miért jó dicsekedni.

Ja és a másik...a kajálásról meg soha senki nem beszél!!Lehet hogy az adott anyukénak 8 hónaposan már jár a babája,de lehet hogy ugyan ez az anyuka másik kérdésnél meg panaszkodik, hogy egyáltalán nem tud darabosat enni a gyereke...szóval tényleg összetett ez az egész,nem szabad 1 mozzanatot kiragadni!

2013. júl. 16. 15:13
 20/28 anonim ***** válasza:
30%

Igen,az enyém pont ezt csinálta,ült 6 hónaposan.

7 hónaposan pedig felállt.És akkor mi van?

Komolyan még mindig ez a versengés megy??

Örüljön mindenki a saját gyerekének és kész.

Aztán meg megy itt a sárdobálás,meg egymás hazugnak nevezése,és persze mindezt az irigy anyukák teszik,akinek nem tudta a gyereke még ezeket...

Szánalmas!

2013. júl. 16. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!