Baba és kutya 1 szobában?
A legjobb barátnőmék egyszobás lakásba költöztek. Hónap végére várja a babát. Összeszerelték már a kiságyat is, ami közvetlenül a kutyus fekhelye mellett van. Felajánlottam, hogy jöhet hozzám a kutyus, mert sztem nem jó a babának egy kiskutya mellett aludni, de hallani sem akarnak róla, szerintük csak el akarom venni a kutyát féltékenységemben.
Mit lehet csinálni? Tényleg nem baj, ha a kutya és a baba egymás mellett alszik?
Mi a mai napig nem engedjük be a kutyát a szobába, szerencsére van egy nagyobb nappali, konyha, ott van a helye.
Régen bejöhetett, de a szülés óta nem hagyom.
Miután elkezdett mászni a lányom, már nem lehet bent tartani a szobában, kimászik hozzá, de még így is lényegesen tisztábban lehet tartani a szobát, mintha a kutya is itt lenne.
Vagyis én biztos nem altatnám közvetlenül a kutya fekhelye mellett a babát, ha csak 1 szoba van, akkor a kutya állandó fekhelyét áthelyezném vagy az előszobába/konyhába, vagy legalább a szoba másik felébe.
4-es:
Teljesen igazad van, felháborít az eset amit leírtál, ebben az esetben szerintem sem a kutya a hibás, ez egyértelműen a szülők gondatlansága.
Kérdés, hogy kerülhetett a kisbaba közelébe a kutya felügyelet nélkül (szülők aludtak)???
Ennek a lehetőségét eleve ki kell zárni, ha valaki kutyát tart kisbaba mellett.
Ez a baj a kistestű kutyák gazdájával, hogy nem kutyaként, hanem 2. gyerekként kezelik az állatot és ez nagy hiba!
Nekünk staffordunk van, emiatt nem is félnék attól, hogy megtámadja a lányom, mert nagyon embercentrikus, de a méreteiből és energikusságából adódóan bármikor felboríthatná úgy, hogy megsérül a gyerek (és azt se felejtsük el, hogy bármennyire is szelíd, csak egy ösztönlény).
Soha nem hagyom őket kettesben úgy, hogy nem vagyok ott.
nekünk is van kutyánk, és most babát várunk. A kutya a leendő babaszobába soha nem mehetett be, ez az első naptól így van. Soha nem is akart ott lenni.
Ha majd a baba nagyobb lesz, nyilván közös légtérben lesznek, nappaliban mondjuk, de nem hagynám őket kettesben, mert ugye a gyerek se nagyon tudja, hogy mit szabad a kutyával, és mit nem, bármilyen jámbor a kis dög :)
a kutya nem ember, se nem gyerek (bár imádom a hülye pofáját), akármit is csinál, nem az ő hibája, hanem a gazdiké
Akkor még egy kutya kellett volna nekik nem gyerek. :( Semmit nem tudsz csinálni sajnos....(
neten van fennt egy vidó: családi idill, kutya a kanapén, a kanapé másik oldalán anyuka az újszülött csecsemővel a karjában. A kutya a család legjobb barátja, évek óta velük él. ......egyszer csak gondol egyet a kutya, hirtelen felpattan és kikapja az anya kezéből a csecsemőt és elkezdi tépni. Nem élte túl. :(
A macskás eset sem semmi. Anyuka babakocsiba kitolta a picit levegőzni a teraszra, elaludt. Mikor visszament hozzá a macska a gyerek fején feküdt (melegedett), ő sem élte túl. :(
Igaz mi is ösztönlények vagyunk, de nem úgy mint a kutyák, soha de soha nem lehet megbízni, főleg egy csecsemőnél, mert a pici új, lehet féltékeny a kutya, meg kell vele ismerkedni, idő kell a kutyának is. Össze kell nőniük, de külön-külön szülői felügyelettel.
A szálló kutyaszőrről, a gilisztás kutyáról, kakás mancsáról ne is beszéljünk. A baktériumokkal teli szájáról, nyelvéről meg főleg....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!