Mennyit eszik kb.1,5 éves babátok egy nap? Összehasonlítanám, mert én kevésnek gondolom az én fiam adagját.
Fiam a hónap végén lesz másfél éves.
Reggelire megeszik egy virslit, vagy 2-3 szelet párizsit/sonkát, sajttal, paradicsommal. (9-10 orakor reggelizik általában)
Ebédre a mi ételünkből kap, levesből pl megeszik 1-2 répát stb. Másodikféle van h nem kell neki.
Délután kap gyümit vagy "kukacot" (puffasztott kukoricapehely) De van hogy szendvicset eszik.
Este is velünk eszik, kb azt a mennyiséget amit reggelire.
Bocs, hogy egy nagymama is hozzászól: Ne azt nézd, hogy mennyit eszik a baba (főleg másokhoz képest), hanem azt, hogy szépen fejlődik-e. Ha változatos étrenddel kínálod, akkor ő kiválasztja azt, ami neki kell/ízlik. Lehet, hogy napokig/hetekig csak néhány félét eszik, de aztán váltani fog. Ugyanígy van a mennyiséggel is: a felnőttek is hol többet, hol kevesebbet esznek egy nap. A lényeg, hogy ő választhasson. A gyerekeimnek is meg volt engedve, hogy akár csak egyetlen falatot is otthagyjanak a tányéron (vagy akár csak egyetlen falatot kóstoljanak meg): soha nem is volt súlyproblémájuk egyik irányban sem (30 és 32 évesek) (nekem magamnak annál több...). A lányom is így neveli mindhárom gyerekét (6 éves és 19 hónapos közöttiek): van, amelyiküket nem nagyon érdekli az evés, van amelyiküket igen, van, amelyikük kis étkű, van, amelyikük nagyobb étkű, de mindannyian pontosan tudják, mit és mennyit szeretnének enni - és tele vannak energiával.
Ha annak idején én is tudtam volna erről, kevésbé lett volna lelkifurdalásom, hogy "keveset eszik a gyerek":
Az én kisfiam is nagyobb a korának megfelelő átlagnál és az utóbbi időben én is kevésnek érzem amennyit napközben eszik, de nem zavar, mert nem okoz semmilyen zavart a fejlődésében, növekedésében.
Reggeli: 8 körül kb.egy vékony szeletnek megfelelő sajt feldarabolva, egy fél szelet kenyér (téglalap alakú korpás kenyérből) és fél közepes méretű paradicsom. A sajt helyett vagy mellett időnként sonkát is eszik, de a paradicsomból eszik a legszivesebben.
Tízórai: 1 őszibarack vagy egy negyed szelet dinnye vagy almából valamennyi (változó)
Ebéd: amit mi eszünk. Ha darabokban kapja, akkor kevesebb fogy, de ha leturmixolom, akkor egy kompótostálnyinak a fele.
Uzsonna: 1 doboz gyümölcsös Cserpes-joghurt, de az alján marad 1-2 cm-nyi. Ha éhesebb, akkor az egészet megeszi. Vagy gyümölcsös túrókrém (saját készítésű) vagy banán/más gyümölcs.
Vacsora: mostanában a tejbepapi-féléket kívánja estére (olvadós zabpehely tejben felfőzve vagy tejbegíz vagy tejpép vagy tejberizs) kevés cukorral/fruktózzal/kakaóval édesítem.
Éjjel még tejet iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!