Hasznos az ultrahangos párásító? Érdemes venni?
Igen hasznos, ugyanis a radiátorra terített vizestörölköző, nem ugyanazt a párát állítja elő. Az ultrahangos általában hideg párát fúj a szobába, ami segít nedvesen tartani a nyálkahártyát, megkönnyíti a légzést, mivel tulajdonképpen apró vízcseppeket állít elő.
Én nagyon hasznosnak találtam, főleg mikor a lányom meg volt fázva. Már most is használom.
első vagyok
A "hideg pára " átverés, az ugyanis hamarabb lecsapódik mint hogy felvenné a környező melegebb levegő !
Ez saját tapasztalat.
"Pára akkor képződik, mikor a Nap felmelegíti a vizet, így vízgőz formájában a levegőbe kerül. Ha jobban melegszik a víz, azzal több vízgőz kerül a levegőbe. A melegedéssel együtt a légkör pára-kapacitása növekszik.
A páratartalom megadja, hogy az adott hőmérsékletű légkör maximális vízgőz kapacitásához képest hány százalékát éri el a levegőben a vízgőz mennyisége."
Vagyis nincs olyan pára, ami hidegebb az őt körülvevő levegőnél, mert az nem pára, hanem vízpermet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!