Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon sírós babák anyukái...

Nagyon sírós babák anyukái hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Utálok panaszkodni most mégis megteszem,de csak mert névtelen az oldal...kivagyok,totál kivagyok a pici fiamtól:((

7 hónapos,megszoptatom,elvileg oké minden,leteszem a szőnyegre és 10-20 perc után elkezd ordítani,hogy vegyem föl!De nem tudom,mert van egy nagyobb fiam is,főzni is kell,takarítani se ártana...de legtöbbször ezeket összedobom és gyorsan kapkodok,hogy el tudjunk indulni ki,mert a babakocsizást azért szereti...

De a legdurvábbak az esték,mikor egyedül vagyok velük(elég sűrűn van)...a vacsi készítést 70%-ban végig ordítja,míg fürdetem a bátyját azt 100%ban(!!!!) végig ordítja!!!!tehát egy héten mondjuk 4x egyedül vagyok velük és kikészülök már teljesen néha úgy érzem a sok sírástól...

Egészséges,semmi baja és már mindet próbáltam,semmi nem segít,csak ha felveszem,de ez képtelenség!!!

Nem is megoldást várok,mert tudom,hogy az lesz a megoldás hogy elkezd mászni,csak sokszor már nagyon nagyon kivagyok!!!!!!!:(

2013. júl. 11. 22:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam is pont ilyen. És a hordozást sem szerette. Mindig reménykedtem én is, hogy majd jobb lesz, ha mászik. Persze nem lett jobb, csak jött utánam sírva. Aztán abban bíztam, hogy jobb lesz, ha járni fog. De ekkor már szaladt utánam, és a nadrágomba kapaszkodva sírt, amíg főztem...

De egyébként tényleg jobb lett azóta, mert kevesebb ilyen nap van. Őt főleg a fogzás viseli meg, olyankor állandóan sír. És másfél éves! Mikor lesz jobb? Soha?

2013. júl. 12. 11:14
 12/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,főleg neked 5-ös:)) nagyon jólesett amiket írtatok!!

Nagyon nem szeretek és nem is szoktam panaszkodni,mert nagyon szeretem a gyerekeimet és hát mi vállaltuk,ez benne volt a pakliban:)csak néha kibukom,de itt legalább névtelenül elsírhatom mi a bajom:D

Kitartást minden sorstársnak és reménykedjünk,hogy egyszer csak abbahagyják a sírást:D

Amúgy tuti nem szep.szorongás mert ő is születésétől ilyen.

2013. júl. 12. 13:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia.Egy cipőben járunk kedves kérdező. Babám 9 hós a tesója még nincs 2 és fél éves. A nagy dackorszakban van, a kicsi folyton ordít. Éjjel-nappal. Ha lát és nem veszem fel nagyon durván rákezd. Nekem már mászik és feláll,de nem jobb mert menet közben ios ordít.folyton követ és csimpaszkodik. nekem a legnagyobb bajom az hogy az idegemet rajtuk töltöm ki.Sokat kiabálok velük,pedig tudom nem kéne. Nagyon szar anyának érzem magam.próbálok erőt venni mgamon hogy ne kiabáljak mindenért de nem mindíg megy. én amugy egyszerre fürdetem a gyerekeket,lehet ez neked is jó lenne.te a nagyobbal hogy bánsz? engem nagyon bánt hogy csúnyán viselkedek velük,de már teljesen kivagyok énis. Bocsi hogy sok biztató szót nem tudtam irni neked, de egyszer majdcsak túl leszünk ezen a korszakon is. kitartást neked. Jól esett hogy leirhattam a magam baját is!
2013. júl. 12. 14:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó,hogy írtál.Örülök,mert neked is jó,és nekem is,mert látom,hogy nem vagyok egyedül:)

Nálam se túl nagy a nagyobbik,októberben lesz 3 éves,szóval ő is a dackorszak kellős közepén van de úgy rendesen,és ráadásul ő nem a nyugisabb fajta fiú,hanem az akaratosabb...

Hát 1-2 hónappal ezelőtt még nekem is úgy telt minden napom,hogy sík ideg voltam miatta is és nem voltam türelmes,csúnyán beszéltem(nem káromkodtam),ingerült voltam!Aztán kaptam egy nagy "pofont" ami észhez térített.Azt tudni kell,hogy nagyobbik fiam elég korán kezdett beszélni és mindig is kedvesen,illedelmesen beszélt,szépen köszönt,szépen kért, tényleg mindenki csodálkozott milyen kis kedves.Aztán kb 2 hónapja azt hallom,hogy így beszél anyukámmal: "Add már oda,nem hallod???" meg "mit gondolsz magadról?"stb....na akkor úgy lerökönyödtem,hogy az én illedelmes kisfiam milyen hangot enged meg magának mással szemben és akkor elhatároztam,hogy ezen változtatunk!Komolyan mintha egy tükröt tartottak volna elém, egy az egyben úgy beszélt szegény mamával,ahogy én vele!Totál kiakadtam és ez a "sokk" elég volt ahhoz,hogy tényleg változtassak.

Nagyon nehéz a mai napig,és nem azt mondom,hogy nem emelem fel a hangom,mert még mindig totál ki tudok akadni rá,csak igyekszem türelmesebb lenni,lenyugodni és megbeszélni vele a dolgokat.És működik amúgy,mert mikor türelmesebb vagyok,akkor az esetek 90%-ban ő sokkal kezelhetőbb.

És főleg arra figyelek,hogy mikor ő nem csinál extra hülyeséget,tehát csak olyat amiért alapból nem kiabálnék vele,akkor a pici sírása miatt ne veszítsem el hamarabb a türelmem.Mert bizony sokszor ordibáltam a naggyal azért,mert a kicsi sírt...szóval kb ez a szitu.

De mikor kiírtam a kérdést,akkor is rendben lezajlott a nap,nem kiabáltam velük,pedig nagyon tudtam volna,gondoltam jövök ide,itt levezetem a feszültséget:D

2013. júl. 12. 15:05
 15/15 anonim válasza:

A levegőben lévő apró por okozza ezt a fajta sírást.

A besütő napsugárban lehet valójában látni azt a finom pormennyiséget ami a lakás levegőjében folyamatosan kering.

Ezt egyszerű szellőztetéssel nem lehet eltávolítani, az ablaknyitogatás nem elég mert ilyenkor valójában csak nagyon kis mennyiségű levegő cserélődik ki.

A lakások levegőjének kiszáradása, porosodása általános probléma, főleg télen és ez irritálja a csecsemők tüdejét és torkát. Amikor sírni és hadonászni kezdenek, ezzel csak még jobban felverik a port maguk körül és mikor az anyuka is ide oda rakosgatja, ringatja a babát, egyre nagyobb por keletkezik, ezért erősödik a sírás is.

Ha kiviszik a szabadba, a gyerek megnyugszik és elalszik. De nem a hideg miatt, hanem a jó levegő miatt.

Fontos tehát hogy lakásunk levegőjén javítsunk, a szálló port lecsökkentsük, de pont a porszívózás az ami a port felveri. A vastag port kiszűri, a vékony port pedig visszaáramoltatja a szoba levegőjébe.

Porszívózni tehát kereszthuzatban kell. Ehhez meg kell várni a szeles napokat! Az kell hogy a szél átfújjon a lakáson! Ilyenkor az egész lakás levegőjét le tudjuk cserélni.

Továbbá meg kell találni a porforrásokat, szőnyegeket, lakástextileket, búrotokat és ezeket portalanítani kell. Nagyon fontos hogy ne porszívózzuk a szőnyegeket bent a lakásban, inkább vigyük ki a szabadba és ott poroljuk, porszívózzuk ki. A lakásban a porszívó a szőnyeg legártalmasabb apró porát megszűrve szétáramoltatja a bútorokra, ágyakra, falakra, onnan aztán folyamatosan keringeni kezd a levegőben és nagyon nehéz megszabadulni tőle.

A felnőttek is érzik, ha poros, száraz a levegő, de ők már megszokták, egy kisbabának viszont sokkal erősebben irritálja a légutait. A reggeli besütő napfényben lehet észrevenni hogy mennyi por kering a levegőben.

2014. febr. 11. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!