Lehet egy adagoló kanállal többet adni a tápszerből, hogy jobban hízzon a baba?
Szia!
Nem az én babám, hanem a szomszéd kislány. 9 hónapos és alig több mint 7 kiló. Nem hízik, már az orvosok is szóvá tették. Amúgy valószínű nincs semmi baja, mert jó kedvű aranyos kislány. Csak itt olvastam a fentieket és gondoltam ajánlom az anyukának.
Én úgy gondolom, hogy nem véletlen van az adagolás...
Attól, hogy több benne a tászer, lehet meg sem eszi, és lehet hosszú távon árt neki.
Lányom sem hízott 2-3 hónapon át, semmi más baja nem volt, jókedvü, vidám, nem csináltam semmit. Tudtam, hogy semmi baja. Most 16 hós, 9300 gr és pocakos, jól táplált, egészséges lány.
A szomszéd lánya egy éves, és még 56-os ruhákat hord, olyan pici, de egészséges, vidám, és már egyedül jár...
Ezsik a gyerek annyit, amennyi kell neki, hidd el
Nem, nem lehet, mert nagyon megterhelné a pici gyomrát, rajta van az adagolás, nem véletlenül. A védőnő hülyeséget mondott. Az én kislányom sem egy vasgyúró, 1 éves mútl és 7900 g, bennem is felmerült, amikor kisebb volt ez az ötlet, de a dokinéni azt mondta, hogy nem szabad.
Nem tudom mennyi idős a babád, ha 4 hós elmúlt, adhatsz neki uzsira tejpépet (hypoallergént) vagy Sinlac-ot, mindkettő hízlal.
Nem szabad, mert vizet fog elvonni a szervezetéből és az nagyon nem jó.
Ha nagyon hízlalni akarja, akkor már inkább tejpép! Bár egy ekkora baba már rengeteg hízlaló dolgot ehet!
Az én babám sem sokkal több. Nekünk Fantomaltot írt fel a doktornő.
/Fantomalt egy magas energiatartalmú, kizárólag könnyen emészthető szénhidrátot (maltodextrin) tartalmazó, édeskés ízű, por alakú tápszer. Jól oldódik hideg és meleg folyadékban egyaránt. A Fantomalttal dúsított étel vagy ital melegíthető, forralható továbbá a vele készült ételek ozmolaritása csak kis mértékben növekszik, ezért az így elkészült ételek garantáltan nem okoznak hasmenést./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!