Mikortól kezdtétek el ápolni babátok fogait és mivel?
4,5 hónapos korában bújt ki az első két foga. Kb. 6 hónapos korától ápoljuk. Eleinte csak az újra húzható szilikonos fogkefével, ami inkább ínymasszírozó volt... Fogkrémmel 1 éves korában (12 fog) kezdtünk el "bajlódni", de ezt is inkább leeszi. Az első rágófogak megjelenésénél váltottunk rendes fogkefére.
Elég nehéz ilyenkor még rendes fogmosást végezni, de csak így lehet hozzászoktatni szerintem.
Az én lányom 8 hónapos most jön a 4. foga.Nem nagyon tudom eldönteni,hogy milyen fogápolót vegyek neki.Nézegettem több félét is.Szerintetek melyik lenne a megfelelő számára?
Láttam az egyik boltban olyat is ami szilikon fogkefe és olyasmi a sörtéje mint a felnőtt fogkeféken a nyelvtisztító.
Ennyi idős korban sima vízzel vagy valami pasztával kellene fogat mosni neki?
Köszi a válaszokat.
És csak esténként mossunk fogat?
Ő már nagyon sok mindent eszik.Zömében amit mi.(persze úgy főzök,hogy neki is jó legyen)
5. vagyok, mi is ezt a Nenedentet használtuk, nagyon jó. 1 éves kor után váltottunk a gyermekfogkrémjére, szintén Nenedent, és onnantól már rendes fogkefével mostuk, mert már 12 foga volt, és nagyon erősen rá tudott harapni az ujjamra, amikor a szájában bíbelődtem az ujjra húzhatós szilikonnal, úgyhogy váltani kellett :)
Hát mi csak esténként mosunk, mert már nem nagyon engedi kb. 1 éves kora óta, előtte nagyon szerette a fogmosást, addig reggel-este mostunk fogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!